Velika noć Jokića, veliki Nowitzki mu je mogao samo aplaudirati!

screenshot / Youtube

Nuggetsi su sinoć ostvarili vrlo važan trijumf protiv Mavsa, 105 – 102. Iako su vodili tokom celog meča pa u poslednjih 5-6 minuta imali i dvocifrenu prednost, do kraja utakmice su strepili z pobedu jer su dozvolili rivalu da se opasno približi.

Da nije Nikole Jokića, kojeg je Malone vratio na peticu, i njegove fantastične partije ko zna kako bi se ovaj meč završio. A Joker, koji je vodio direktne duele sa NBA legendom Dirkom Nowitzkim, završio je meč sa impresivnih 29 poena (11/23 za dva, 0/2 za tri, 7/10 slobodna bacanja), 18 skokova, 7 asistencija, 2 ukradene ali i 5 izgubljenih lopti za 33 minuta na terenu.

Jokić je apsolutno dominirao na obe strane terena, posebno pod košem gde mu igrači Dallasa nisu mogli ništa. Pri tome značajan deo poslednje četvrtine proveo je na klupi:

Malone je puno bolje posložio tim ovoga puta, na četvorku je došao borbeni Chandler koji za razliku od Plumleeja ima bolji šut, bolje se kreće, ali znatno bolje prati igru bez lopte. Sjajnu partiju su pružili i Garry Harris koji je sa 25 poena, odnosno Will Barton sa 22 poena, 5 skokova i 6 asistencija, pratio Jokića.

 

Denveru sledi žestoka borba sa Blazersima i Cippersima za poziciju koja vodi u play off, no obzirom na ovu igru uskoro nam sledi vrlo zanimljiv direktan duel sa timom koji predvodi Miloš Teodosić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*