Kerr kradljivac

Već nekoliko posljednjih sezona najbolja ekipa lige su Golden State Warriorsi. Iako se čini kao lagan, posao trenera Ratnika je jako nezgodan posao. Uvjerljivo najjači roster, sve osim naslova je neuspjeh i očekivanja su ogromna. No, Steve Kerr već nekoliko sezona ispunjava ta očekivanja gotovo bez problema. Tri Finala zaredom, te 2 naslova prvaka i nevjerovatnih 73-9 score na kraju sezone. Osim kao psiholog, Kerru se mora odati i počast jer Warriorsi iako imaju najkvalitetnije igrače izgledaju sjajno na terenu.

Tranzicija je ubojita, igra je tečna i svaki igrač točno zna što treba raditi. I baš tu zapravo leži prava snaga Warriorsa. Livingston se od gotovog igrača pretvorio u jednog od najboljih backup bekova lige, Igouadala je pod “stare dane” uzeo MVP naslova Finala, a i ostali rotacijski igrači kao McCaw ili Clark (koji je otišao) su imali bitne uloge.

Za takvu igru je najviše zaslužan trener. Kerr se pokazao kao izuzetno talentiran trener, kako i neće kada je učio od najboljih Phila Jacksona i Gregga Popovića. No jedan drugi trener je inspiracija Kerru.

Iako Bullsi nisu na najboljem scoreu pod Hoibergom, on je zapravo jako dobar trener. Prošle sezone su mu dali ekipu koja nikako nije po njegovom izboru. Hoiberg voli imati šutere u petorci, a prošle godine su Bullsi bili vjerovatno najgora šuterska ekipa lige. I opet je uspio doći u playoff, te gotovo iznenaditi Celticse. Sada kada zapravo ima ekipu po svom izboru, možemo vidjeti koliko zapravo Hoiberg može. Bullsi sjajno igraju, Dunn i Mirotić su se preporodili, a nakon očajnog starta sada čak ni playoff nije nedostižan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*