Top 5: Učinak naših za 16/1 i 17/1/2018

1 Nikola Jokić

Jokić se svim silama trudi prekinuti loše igre Nuggetsa, no trener Malone ima druge zamisli. Dvije sjajne utakmice u nizu za Jokera, prvo je pružio nevjerovatnu partiju protiv Dirka i Mavsa gde su Nuggetsi uzeli rijetku pobjedu (barem u zadnje vrijeme rijetku). Nakon toga u duelu s Teodosićem odigrao je vrlo dobar meč, no kao i u nekoliko posljednjih utakmica imao je jako malo pomoći suigrača (a i trenera) pa su Nuggetsi opet morali potpisati poraz.

2 Bogdan Bogdanović

Ako je dosada bilo imalo sumnje tko je glavni igrač Kingsa, sada ih sigurno više nema. Najbolja Bogdanova utakmica u NBA ligi. Nepogrešiv izvana, prestigao je čak i Peđu Stojakovića. On je uspio ubaciti najviše 4 trojke bez promašaja na utakmici, dok je Bogdan to već premašio. Sve više i više podsjeća na najboljeg igrača Europe i već iduće sezone možemo očekivati ovakve partije na redovnoj bazi.

3 Nikola Mirotić

Ušao u igru pri zaostatku od 10 razlike. No onda je krenuo stroj Bullsa koji su najjačoj ekipi lige napravili 20-2 seriju! Nikola je bio sjajan u tom periodu, čak i u obrani koja mu inače nije zaštitni znak. Zbog ove sjajne serije tu je i odličan +25 +/- učinak, a Nikola je odigrao još jednu odličnu allround utakmicu. Pokazuje da ga trade glasine uopće ne diraju, te iz večeri u večer je ponajbolji igrač Bullsa. Ubacio je 4 trojke, ukrao čak 3 lopte i završio sa 24 poena uz samo 4 promašena šuta iz igre.

4 Miloš Teodosić

Iako Sweet Lou igra sezonu života, Griffin se vratio, Teo je možda i ključan igrač Clippersa. S njim u igri izgledaju puno bolje, a sada su nanizali još jednu pobjedu i to protiv direktnih konkurenata Nuggetsa. Teo je bio na razini zadatka, ubacio je 15 poena uz 5 asista i svoj posao odradio i više nego korektno. S druge strane parketa je također bio solidan, došao je do 3 ukradene lopte i odradio korektan posao u obrani.

5 Goran Dragić

Prije 3 dana je praktički sam pobjedio Buckse izvrsnom predstavom u posljednjoj četvrtini, no ovaj puta su bili bolje pripremljeni za njega. I dalje je uspio ubaciti 15 poena, no ovaj puta je dobio odličnu pomoć suigrača. Whiteside je odigrao sjajnu utakmicu, a Goran je ubacivao poene kada je bilo potrebno. Dragon i Heat su u sjajon formi, dobili su 8 od posljednjh 9 utakmica i sigurno plove ka playoffu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*