Borba Istoka i Zapada

Sinoć su snage odmjerile dvije ponajbolje ekipe svojih konferencija. Okršaj četvrte i pete ekipe Lige, ekipa koje su Top 3 u svojim konferencijama, Raptorsa i Spursa. Iako nije bilo puno koševa, dosta se promašivalo na obje strane vidjeli smo dobar i zanimljiv meč. Početak je pripao Spursima. Gasol je bio gotovo nepogrešiv i Spursi su se krenuli odvajati. Otišli su na 8 razlike, no nakon timeouta Raptorsi kreću u svoju seriju i do kraja četvrtine rade 12-4 te prelaze u vodstvo.

Na odmor se otišlo sa 7 razlike za domaćine, a nakon odmora Raptorsi i povećavaju prednosta na dotada najvećih 14 razlike. Tada se probudio Aldridge. Nije mogao ništa pogoditi čitavu utakmicu, promašio je gotovo sve šuteve, no odlučio se na drugu taktiku. Kada ne ide šut, idem na zicer. Nakrcao je brzih 8 poena u seriji i Spursi su natrag u utakmici. U posljednjoj dionici stvar u svoje ruke preuzimaju Lowry i Derozan i Raptorsi su mogli početi slaviti.

Ovo je prva pobjeda Kanađana nad Spursima još od 2015. godine. Odigrali su izvrsnu obranu, a kada prime ispod 90 poena imaju savršenih 8-0 ove sezone. Aldridge je pogodio samo 6 od 25 šuteva, a Parker samo jedan na početku, dok ih je uputio 9. Aldridge se na kraju dovukao do 17 poena, pokupio je i 17 skokova. Ovim poenima pridružio se Lebronu Jamesu kao jedinom igrači koji je u minimalno 11 sezona ubacio 1000 poena.

Osim njega dobar je bio i Gasol sa 15 ubačaja. Kod Raptorsa još jednom je odlično odigrao Lowry koji je ubacio 24 poena, a Derozan je dodao 21.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*