Gdje je kraj krizi?

Ekipa koja nas je možda i najneugodnije iznenadila ove sezonu su Denver Nuggetsi. Očekivanja nisu bila prevelika, stigao je iskusni Millsap i playoff je trebao biti zagarantiran. Jokić je napredovao, radio na sebi preko ljeta, a i mladi bekovi Murray i Harris su godinu dana iskusniji. Nažalost povreda Millsapa je pokvarila planove, no čini se da je ipak njegova povreda bila prevelik zalogaj za mladu ekipu Nuggetsa.

U posljednjih 8 utakmica imaju samo 2 pobjede. Obje je donio Nikola Jokić, koji čak i u porazima pruža odlične partije. Dobili su davljenike Grizzliese i Mavse, a posljednji poraz je usljedio od jedne od najgorih ekipa lige, Sunsa. Ovom pobjedom Sunsi su prekinuli niz od 8 uzastopnih poraza, a produbili krizu Nuggetsa. U ovom meču Nuggetsi gotovo da i nisu ozbiljnije zaprijetili.

Utakmica je bila u egalu prvu četvrtinu, no već u drugoj Sunsi su preuzeli vodstvo koje nisu ispuštali sve do kraja utakmice. Booker je još jednom pokazao zašto je ponajveća nadolazeća zvijezda lige. Ubacio je 30 poena uz po 5 asista i skokova. Uz njega istakao se i Warren sa 25, te je to bilo previše za očajne Nuggetse. Dragan Bender je počeo u petorcio, te je dobio čak 29 minute, a to je iskoristio za 3 poena i 8 skokova.

Kod poraženih Murray je imao svoju večer, ubacio je 30 poena i imao dva sjajna zakucavanja, dok je naš Jokić stao na 14 ubačaja, a pokupio je čak 17 skokova. Pun kritika na igru svoje ekipe je bio i trener Malone. -“Ne mogu naučiti trud. Ne mogu te natjerati da se trudiš. Takvo šta ne mogu nacrtati na ploči. Kao profesionalni igrač svake večeri moraš davati 100%. No mi to kao ekipa nismo bili u stanju napraviti.”- oštar je bio Malone.

No ima tu i njegove “zasluge”. Prošle godine je eksperimentirao s Jokićem i Nurkićem kao centarskim parom. To je jako loše funkcioniralo, Jokić se nije snalazio na mjestu četvorke, te su samo smetali jedni drugom. Kada je Jokera prebacio na centra odmah su proigrali. No čini se da ništa nije naučio iz toga. Sada često zna upariti Plumleea i Jokića kao partnere pod košem. To ne funkcionira nikako, Plumlee jednostavno ne dolazi  do izražaja pored Jokić, te mu samo smeta i radi gužvu u reketu.

Malone se mora podhitno probuditi. Slijedi im meč s Blazersima, koji je jako bitan u kontekstu playoffa. Situacija je već sada jako gusta i svaka utakmica je bitna, a ako se ova kriza produlji Nuggetsi bi još jednom mogli ići ranije na odmor.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*