Blamaža: Lebron daleko od rekorda, vruć šamar od Thundera

Cavsi nastavljaju sa katastrofalnim partijama. Večeras ih je na domaćem terenu preslišala Oklahoma. Neverovatno ali Cleveland je kao domaćin u novom porazu primio čak 148 poena, a postigao 124. Odbrana kao da nije ni postojala.

Kada je na samom početku, već nakon nekoliko minuta, na semaforu stajalo 0 – 10, svima je bilo jasno da Cavsi nastavljaju sa svojim crnim nizom koji traje već skoro mesec dana. OKC je prvu četvrinu dobila sa 43 – 24 i tu je sva priča bila rešena. Iako su Cavsi pokušali da se vrate, to je sve izgledalo traljavo i jalovo. Oklahoma je dominirala, kako u odbrani gde je sa lakoćom izolovala Jamesa, kao i druge udarne igle Cavsa, dok je u napadu bila i više nego raspucana. Po nekom pravilo, Russ, george i Anthony pružaju najbolje partije protiv favorita. Ovoga puta su priredili pravu košarkašku rapsodiju.

Paul George je postigao 36 poena, Carmelo 29, Adams je imao double double sa 25 poena i 10 skokova, dok je Westbrook bio izuzetno inspirativan – 23 poena i 20 asistencija:

Na drugoj strani, Thomas je bio najefikasniji sa 24 poena, Lebron je stao na 18, i sada ga 7 poena deli od granice od 30.000 postignutih poena.

Nastavljen loš niz

Tako je Lebron nastavio loš niz. Katastroalno je odigrao prošlu utakmicu protiv Magica, i danas je pred domaćom publikom prepustio ispisati povijest.

Vlasnik nekolicine rekorda Lebron James ako danas ubaci 25 poena postati će najmlađi igrač koji je došao do magičnih 30.000 poena u karijeri.

S druge strane veliki trio Thundera će ga pokušati spriječiti. Melo, George i West su se napokon uigrali, te su napokon počeli nizati dobre partije. Melo je već izjavio kako mu je sada odlično u ovoj ekipi, no i sam je priznao kako se nisu snalazili na početku. George je preuzeo ulogu najboljeg obrambenog igrača, ali redovno utrpa svoju kvotu poena, dok West i dalje zna dominirati. Ne toliko često kao prošle godine, no i dalje pruža odlične partije.

“Igra je ponovno zabavna”

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*