Top 5: Učinak naših za 22/1/2017

1 Nemanja Bjelica

Najbolja utakmica Belog ove sezone. Počeo je kao starter i u potpunosti opravdao Thibsovo povjerenje. Bio je agresivan, tražio je šut cijelu utakmicu, te je uputio čak 9 trojki. Tri su pronašle put kroz mrežicu, a solidno je popunio i ostale statističke kategorije. Najbolje je čuvao za kraj, u posljednjoj četvrtini je ubacio 7 poena, sve kada se rezultat lomio. Nadamo se da je Thibs sada uvidjeo tko mu je najbolja četvorka u ekipi i da će Beli i dalje dobijati šanse za igru.

2 Dario Šarić

Jedina svijetla točku u iznenađujućem porazu Sixersa od Grizzliesa je bio Dario Šarić. “Međedi” su bili praktički bez pola ekipe, no Philla to nije uspjela iskoristiti. Dario je bio sjajan, držao ih je u igri koliko je mogao, no nije bilo dovoljno. Odlično je šutirao, pogodio je tri trojke dok je promašio samo jednu, a sa linije bacanja je bio savršen. Ovom utakmicom Dario je postavio i osobni rekord, u 23. utakmici zaredom zabio je dvocifren broj poena, a kako igra ove sezone sigurni smo da će se taj niz i nastaviti.

3 Jusuf Nurkić

U relativno ograničenoj minutaži Juka je odigrao odličan meč. Nadigrao je prijatelja i bivšeg suigrača Nikolu Jokića, no njegovi Blazersi su na kraju ipak morali potpisati poraz. Dominirao je u reketu, Nuggetsi nisu imali rješenja za njega pod košem. Odličan je bio i pod svojim obručem, čak je tri puta blokirao Nuggetse (dva puta Jokića), te dominirao u skoku. Uspio je uzeti 5 napadačkih skokova, no Nuggetsi su preokretom u posljednjoj četvrtini ipak slavili.

4 Nikola Jokić

Loša šuterska partija Jokića, no na kraju je uzeo ono bitnije- pobjedu. Većinu svojih poena je postigao u prvom dijelu, ubacio je dvije trojke i solidno distribuirao loptu. Primirio se sve do posljednje četvrtine, kada je dao ključan pas Plumleeu za vodstvo Nuggetsa i potvrdu preokreta. Na kraju je završio sa solidnih 16 poena, no za to mu je trebalo čak 17 šuteva, a skupio je uz 12 skokova i 5 asista.

5 Miloš Teodosić

Još davne 2013. Miloš je ubacio 26 poena Wolvesima u dresu CSKA, a sada je u novom ruhu pokazao da će mu Vukovi biti redovna mušterija. Rekord NBA karijere za Miloša, ubacio je 15 poena uz sjajan šut, a imao je i 6 asista. Sada je stigao do okruglih 100 asista u NBA karijeri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*