“Zaslužio sam svoje mjesto”

Mandatory Credit: Craig Mitchelldyer-USA TODAY Sports

Čovjek kojega su vjerovatno najviše puta preskakali u odabiru za Allstar, reprezentaciju i All-NBA petorku je Damien Lillard. Vođa Blazersa svaku sezonu igra na visokom nivou i isprofilirao se kao jedan od najboljih bekova lige. Blazersi su pod njegovim vodstvom standardni sudionici playoffa, a ove godine su ga se “sjetili” i  Lillard će upisati svoj treći Allstar nastup.

Besneo, psovao pa – razvalio!

Naravno, kao i svake godine, mnogi igrači nisu zadovoljni s izborom za Allstar utakmicu. Jedan od njih je bio i Russell Westbrook koji nije mogao vjerovati da njegov suigrač Paul George nije izabran. Uz to krizitirao je izbor Damiena Lillarda. Damien je mirno odgovorio i rekao da je razočaran s Westom i njegovim komentarima.

-“Jako poštujem Russa. Tako da sam bio malo razočaran s njegovim komentarom. Igra protiv mene, protiv moga tima i zna šta sam postigao. Ne samo ove godine, već u mojoj čitavoj karijeri. Tako da sam bio malo razočaran. Zaslužio sam svoje mjesto ove godine. To je otprilike to. Zaslužio sam ga.”- odgovorio je Lillard Westbrooku.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*