Miami ima superstara u svojim redovima, njegovo ime je….

Deimo mišljenje sa stranicama Miami Heat Balkan Fans i NBA Buzz, da je najizgledniji kandidat za trenera godine – Erik Spoelstra. Heat je četvrti na Istoku, samo pobeda manje od Cavsa, sa mnogo povređenih ili rovitih igrača (Hassan Whiteside, Dion Waiters, James Johnson), bez ijedne velike zvezde, sa pravim timskim duhom.

Sve je ovo moguće zahvaljući sistemu i načinu rada koji provodi Erik Spoelstra. Čovek sa tolikim iskustvom i znanjem, pronicljivošću da zna kada treba nešto menjati. Ne samo protiv određenih timova, već i protiv pojedinačnih igrača. Nema tima koji se brže transformiše iz zonske odbrane u odbranu čovek-na-čoveka.

Napad Miami je teško čitljiv, nepredviđen, Miami je mašina sa više ubojitih strela. Bilo da je dragić, ili Richardson, možda Ellington, ili neke brza akcija za slobodnog šutera ili brza trojka, pitanje je momenta kojem se tim brzo prilagođava. Nema iste ili tipske akcije.

Zbog ovoga ovaj tim, koji neopravdano nema niti jednog All Star, zapravo ima jednu veliku zvezdu, a to je trener – Erik Spoelstra!

0 All Star igrača, bezbroj povreda i na kraju 4. najbolji rekord u posljednje 82. utakmice. Spavaš li mirno NBA ligo?…

Posted by Miami Heat Balkan fans on Sunday, January 21, 2018

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Igrač meseca: Goran Dragić, Miami Heat - Ostatak Sveta
  2. 10 stvari koje su obilježile sezonu Miami Heata - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*