Top 5: Učinak naših za 24/1 i 25/1/2018

1 Nikola Jokić

Još jednom su Knicksi bili Jokićeva mušterija. Ovaj puta im nije zabio 40 poena, no malo je falilo da stigne do triple double učinka. Ovo je bila jedna od najboljih dodavačkih predstava ove sezone. Dodavao je na sve strane, razigrao je čitavu ekipu, posebno Plumleea. Nije puno šutirao, no bio je izuzetno efikasan. Za svojih 18 poena trebalo mu je samo 9 šuteva, a imao je samo 1 izgubljenu loptu na svojih 10 asista.

2 Dario Šarić

Dario je još jednom bio najbolji pojedinac Sixersa. Ovaj puta su “nastradali” Bullsi, a Dario je upisao još jedan double double učinak, te produžio svoj rekord. Ovo mu je 25. utakmica zaredom da je ubacio najmanje 10 poena. Bio je izuzetno efikasan, promašio je samo 3 šuta za svojih 21 poen, te je ubacio čak 4 trojke. Kada Daria ovako ide šut, onda ga je izuzetno teško zadržati. U obrani je odradio standardni posao, kao i u skoku i pomogo svojoj ekipi da prođe neugodne Bullse.

3 Goran Dragić

Nakon niza sitnih povreda Goran se vratio u formu. Nije mu dugo trebalo, a Kingsi su bili idealna ekipa. Nažalost Fox je imao druge namjere i Heat je nenadano izgubio, no da nije bilo Gorana ne bi ni došli u situaciju za pobjedu. Ovaj puta se fokusirao na zabijanje poena, a manje na razigravanje. Ubacio je 23 poena, a imao je gotovo 60% šuta. I šut za tri poena ga je slušao, no Heat je ipak ostao bez pobjede.

4 Bojan Bogdanović

U Hrvatskom duelu Bendera i Babe, potonji je uzeo pobjedu u ovom dvoboju. Babo je odigrao odličnu utakmicu, ubacio je tri trojke, te završio sa 17 poena uz samo 3 promašena šuta. Sunsi nisu imali rješenja za njega, a Babo je ovaj puta bio i dosta aktivan na skoku. Uzeo ih je čak 7, te tome pridodao i 3 dodavanja za laganu pobjedu Pacersa.

5 Nikola Mirotić

Ne baš najbolja predstava za Mirotića. Šarić i Sixersi su ga odlično čuvali, a Nikola se dosta mučio sa šutom kroz čitavu utakmicu. Ne može se reći da nije pokušavao, uputio je čak 15 šuteva, a na kraju je završio sa isto toliko poena. Čak 6 trojki nije pronašo metu, a ovaj puta je bio i dosta loš u skoku.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*