I Grizzliesi ostali bez ključnog igrača

Screenshot/Twitter

Jedan od najskupljh bekova lige, Mike Conley ove sezone se više neće vraćati na parkete. Glavni čovjek Grizzliesa, njihov prvi playmaker i ponajbolji igrač će propustit ostatak sezone zbog povrede pete. Ove sezone je odigrao samo 13 utakmica, a odtada se nije vraćao na parkete. Na kraju se ispostavilo da će mu to biti jedine utakmice ove sezone.

Početkom ovog mjeseca Conley je počeo s laganim treninzima, ostvarivao je solidan napredak no uprava Grizzliesa je ipak odlučila dopustit Conleyu da u potpunosti zaliječi povredu. To znači da će otići na operaciju, te nakon toga na rehabilitaciju. Trebao bi biti spreman do početka trening kampa za iduću sezonu.

Conley je u posljednjih nekoliko sezone imao dosta problema s povredama. Niti jednu od protekle 3 sezone nije odigrao u cijelosti. 2014/15 je odigrao 70 utakmica, samo 50 u 2015/16 sezone, a prošle godine je stigao do brojke 69. Prošla sezona mu je ujedno bila i najbolja u karijeri, te je vodio Grizzliese do playoffa i borbe sa Spursima koje su dobrano namučili. Ove godine Međedi ne izgledaju kao ekipa koja je u stanju doći do playoff, pa je vjerovatno i zato odlučeno da Mike ode na operaciju i skroz se oporavi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*