Delija dominira u Americi

Prije nekoliko godine (točnije 2014.) centar Zvezde Dušan Ristić se odlučio na neobičan potez. Iako je bio proiciran kao novi veliki talenat u redovima Delija, odlučio je raskinuti ugovor i krenuti preko bare. Odabrao je sveučilište Arizonu, te u nekoliko godina provedenih u Americi postao je jedan od stožernih igrača. Prošle sezone je činio ubojiti tandem sa sadašnjom zvijezdom Bullsa Markkanenom, no na March Maddnesu bili su zaustavljeni na Sweet 16, a poraz im je nanijelo sveučilište Xavier.

No Dušan nije dugo tugovao, ostao je raditi preko ljeta u kampusu Arizone kako bi unaprijedio igru. U međuvremenu Markkanen ih je napustio, no najbolji strijelac Alonzo Trier je ostao, a dobili su i fantastičnog talenta u DeAndre Aytonu, potencijanom prvom picku idućeg drafta. Tako da je Arizona možda čak i jača nego prošle godine, a to uvelike duguju našem centru koji igra košarku života.

U napadu, ali i obrani ima prosjeke karijere, sjajan je napadački, izuzetno je efikasan. Skuplja najviše skokova a i njegovi treneri su puni hvale za njega. -“Mislim da mu ne pridajemo dovoljno pažnje. To se dešava kada je jedan igrač konstatno dobar, pa jednostavno prestanemo to isticati. To je moja greška.”- rekao je trener Arizone Sean Miller nakon utakmice protiv Uconna.

Dušan je i nakon te utakmice nastavio s dobrim igrama, a protiv sveučilišta iz Utaha imao je utakmicu karijere. Ubacio je 23 poena uz odličan 9/11, te je tome dodao 7 skokova i 2 blokade. Možda se ove brojke i ne čine kao nešto previše, no Dušan je direktno odlučio ovaj meč, trojkom malo više od minute prije kraja utakmice. U ovom meču Dušan je gađao 3/3 za tri poena, a u dosadašnjoj sezoni je šutirao 0/5. Uz to Dušan je prebacio brojke od 1000 poena i 500 skokova u dresu Arizone, što mu je samo dodatno popravilo ovu sjajnu veče.đ

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*