Nakon Griffina, Clippersi se rešavaju još dva bitna igrača

Kao eksplozija je sinoć odjeknula vest da su Clippersi trejdali Blake Griffina u Detroit. Dugo se pričalo  da će DeAndre Jordan prvi napustiti ekipu, no odlučili su za Blakea Griffina! Blake će tako otići put Detroita, te će on pokušati podići franšizu koja već godinama tavori u prosječnosti. Uz Griffina u Detroit će i Willie Reed i Brice Johnson.

Blockbuster! Bobi kod Tea, Clippersi dali svog najboljeg igrača!

Put Los Anglesea će Tobias Harris, Avery Bradley i naš Boban Marjanović uz 2 picka, jedan prve jedan druge runde. Tobias igra sezonu života, izuzetno je efikasan te je idealna zamjena za ionako stalno povređeno Galinaria.

Sada Clippersi žele dalje da počiste stvari u svom dvorištu a kako stvari stoje sledeći na redu su veteran Lou Williams i DeAndre Jordan. Jedna od destinacija u koju bi Jordan mogao sleteti je Cleveland.

Zašto Cavsi?

Sezona Cleveland Cavsa je u najmanju ruku turbulentna. Finalisti prošlogodišnjeg izdanja NBA lige su prije ove sezone doživjeli velike promjene. Irving je otišao, a Thomas koji je došao kao zamjena zaigrao je tek u prvom mjesecu. Nakon solidnog početka, Cavsi su upali u rupu, a trenutno su najgora defanzivna ekipa u ligi. Sinoćnih 148 poena protiv Oklahome je prava blamaža.

Cavsi trenutno ne vide izlaz krizi. Barem ne u svojem rosteru. Zato su odlučili krenuti u ofenzivu, te se raspituju okolo za različite igrače. Prvi na dnevnom redu je nezadovoljni bek Kingsa, George Hill. Čovjek koji je prošle godine igrao sjajnu u Pacersima, potpisao je za Sacramentno Kingse kao slobodan igrač. No, Divac mu je obećao borbu za playoff, a kako su Kingsi miljama daleko ne samo od playoffa, već i od ozbiljne košarke, Hill je izrazio nezadovoljstvo. Trade bi tako bio zadovoljavajuć za obje strane. Cavsi bi dobili igrača koji bi im bio spreman pomoći odmah i to na ključnom mjestu playmakera, a Kingsi bi se riješili nezadovoljnog igrača.

Druga opcija je tandem Clippersa DeAndre Jordan i Lou Williams. Jordan se već nekoliko puta dovodio u kontekst Cavsa, gotovo čitavu sezonu ga sele negdje. Prema zadnjim informacijama Cavsi bi voljeli u paket uključiti i njegovo suigrača, trenutno najboljeg košarkaša u LA-u Lou Williamsa. Sweet Lou trenutno igra sezonu života. Gotov je sigurno najbolji šesti igrač lige, a ove godine je prosto nezaustavljiv. Kao moguće ponude spominju se paketi oko Tristana Thompsona i Jr Smitha. Obojica su u očajnoj formi i igraju ispod svake razine, no možda bi im godila promjena sredine.

Najnovija kombinacija, uz DeAndre Jordana uključuje i dvojac Utah Jazza – krilnog centra Derricka Favorsa i beka Rodney Hooda. Ova kombinacija je interesantna jer bi u trade bila uključena tri kluba – Cavsi koji bi dobili Jordana, Favorsa i Hooda, Jazz koji bi dobio Lou Williamsa, Isaiaha Thomasa i Hollanda, te Clippersi koji bi dobili trojac iz Clevelanda.

1 Trackback / Pingback

  1. LA Clippers 2017 - 2018: Gubitak identiteta - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*