Dre došao na svoje

Nakon Demarcusa Cousinsa i John Wall će zbog povrede morati propustiti Allstar utakmicu. Wall je vukao čitave ove sezone probleme s koljenom, a sada se napokon odlučio otići na operaciju. To znači da pauzira između 6 i 8 tjedana, što ga automatski izbacuje s Allstara.

Wall propušta Allstar

Silver je umjesto Cousinsa pozvao Paula Georgea, a sada će Wallovo mjesto zauzeti centar Pistonsa Andre Drummond. Dre igra sezonu karijere, nevjerovatan je njegov napredak u slobodnim bacanjima, a uz to Pistonsi solidno guraju ove sezone. Nisu više zakucani za dno, playoff je za njih realna stvar ove godine.

Kao i svaki puta ima negodovanja oko ovog izbora. Javili su se Ben Simmons, rookie iz Sixersa koji istina za reći također igra nevjerovatnu sezonu. Uz njega tu je i Jaylen Brown, bek Kelta koji je također razočaran ovim izborom.

Ipak treba se reći da i Dre sigurno zaslužuje ovaj izbor. Stagnirao je nekoliko godine, no ove je pokazao izuzetan napredak, te je njegov odabir opravdan. Pistonsi stoje dobro na Istoku, a Dre je njihov glavni igrač.

Dre najbolji centar lige?

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*