Top 5: Učinak naših za 30/1 i 31/1/2018

1 Jusuf Nurkić

U utakmici protiv Teodosića i snažnog Deandre Jordana Nurk je bio dominantan. Skakačka predstava karijere, pokupio je čak 20 skokova i bio ponajbolji pojedinac u redovima Blazersa. Opet je odlično surađivao s Lillardom, otvarao mu je prostor za ulaza i sjajno se ubacivao na asiste. U obrani je odradio i više nego dobar posao, požrtvovno je ukrao dvije lopte, te uz dominaciju pod obručima, to je bilo dosta za jednu od boljih utakmica Nurkove karijere.

2 Bojan Bogdanović

Sjajna Babina šuterska predstava protiv Grizzliesa. Zabijao je kada je najviše trebalo. U prvom dijelu je krenuo u nešto sporijem ritmu, ubacio je samo jedan šut uz dva ulaza prije početka velikog odmora. No u drugom dijelu se budi, ubacuje dvije trojke iz tranzicije kada se lomio rezultat i nije dao Grizzliesima da se vrate u susret. Na kraju je završio sa 21 poenom uz vrlo dobar 7/12 šut iz igre.

3 Goran Dragić

U jednoj jako lošoj utakmici, u kojoj su se obje ekipe dobrano napromašivale, Dragon je uspio ostvariti solidan učinak. Novopečeni Allstar je bio najbolji u redovima Heata. Odlično je koristio mismatch s Thomasom, spuštao se na post i zabijao, no šut izvana (kao ni ostatak igrača na terenu) ga nije slušao. Došao je do 18 poena, a bio je i dodavački raspoložen te je čak 6 puta uposlio suigrače koji su poentirali. Nažalost Heat je izgubio ovu utakmicu, a da su dobili preskočili bi Cavse i došli bi na 3. mjesto Istoka.

4 Nikola Jokić

Protiv Popa i Spursa, te iskusnih centara Nikola je odigrao utakmicu na rubu triple double učinka. Opet je radio sve po malo na terenu za Nuggetse. Ubacio je samo 13 poena, no bio je jako efikasan, a dodao je i 8 asista. Od kojih je jedan bio stvarno nevjerovatan, vjerujem da Gasol još uvijek traži loptu poslije tog Nikolinog pasa. Solidna utakmica, no nažalost poraz njegovog Denvera koji je i dalje siguran kandidata za playoff.

5 Mario Hezonja

U torpediranju Lakersa Mario je odigrao još jednu odličnu utakmicu. Šuterski je bio izuzetno raspoložen, ubacio je čak 4 trojke i to iz samo 5 pokušaja. To mu je bilo dovoljno za 14 poena, no ono što nas još više raduje je to što je Mario napokon pronašao nekakvu konstantu. Igra redovno i to na dobrom nivou i ako ovako nastavi, ne treba se bojati dali će imati ekipu iduće sezone.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*