Bullsi ne staju samo na Mirotiću

Ekipa Chicago Bullsa je odlučila napraviti kompletan rebuilding ekipe. To je već bilo jasno na početku sezonu, otišao je Jimmy Butler, a za uzvrat su dobili mnoštvo mladih igrača. Kada su ti mladi igrači pokazali da znaju igrati, pogotovo Markkanen i Dunn, uprava Bullsa je odlučila otići “do kraja”.

Prvi na redu za trade je bio Nikola Mirotić. Iako je dosada bio ponajbolji igrač Bullsa, s njim u ekipi su počeli naglo pobjeđivati, nije se uklapao u mladost Bullsa i njihovu viziju te je morao otići. Njegov novi klub su New Orleans Pelicansi, a umjesto njega je stigao Omer Asik. Što će raditi s njim stvarno mi nije jasno, Asik je i prije silnih povreda bio u najbolju ruku rubni NBA igrač, a sada vjerujem da ne može dati ni dobrih 10 minuta.

No dolaskom Asika sada je gužva na centarskim pozicijama. Kako za Omera vjerovatno ništa ne bi mogli dobiti za uzvrat, sada je na trade blocku njihov dosadašnji prvi centar Robin Lopez. Robin je izvrstan obrambeni igrač, nešto lošiji u napadu, no u današnjoj ligi sigurno ima mjesta za njega u nekom contenderu. Bullsi su odlučili tražiti pick prve runde za njega, te se komplet baciti u Tank mode i čekat Dončića na idućem draftu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*