Kelti u velikom “problemu”

Druga utakmica zaredom u kojoj nije igrao Kyrie Irving, a Kelti su u te dvije utakmice ostvarili dvije pobjede. Najveći razlog za to je igra Terrya Roziera. Glavna Stevensova perjanica s klupe, igrač koji je dosada bio čovjek s najviše odigranih minuta od svih rezervista u Ligi sad je postao glavni igrač. U svojem prvom startu u karijeri je upisao triple double učinak, a u drugom je nastavio tamo gdje je stao.

Sada je došao do svog carrer higha, ubacio je 31 poena uz 6 ubačenih trojki i tako nastavio niz nevjerovatnih igara. Od energy guya s klupe, koji je bio izvrstan defenzivac, došao je do toga da je u ove dvije utakmice najbolji igrač Kelta. Sada je Stevens u “problemim” kada je Irving vrati. Kome dati minute?

Stvar je doduše jasna, Irving je i dalje puno kvalitetniji igrač, no ovo što radi Rozier je sjajno. Samo pokazuje koliku dubinu imaju Kelti, povrede dva nominalno prva beka Irvinga i Smarta nisu im nimalo naškodile. A sada im još stiže i back up centar, pozicija koja im je jedina bila deficitarna u ekipi.

Hawkse su riješili furozinom trećom četvrtinom, ubacili su im čak 41 poen i predvođeni Rozierom su tu riješili utakmicu. Osim njega i mladost Kelta je odigrala sjajne utakmice. Tatum je ubacio 27 poena uz odličan 11/19 šut iz igre, a Brown je dodao 19 poena. Hawkse je predvodio Schoreder sa 25 poena, dok je najbolji strijelac bio Prince sa 31 ubačajem.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*