Za Cousinsa našli leka, zove se – Emeka!

Pelicansi su, bar privremeno, pronašli zamenu za Cousinsa. U pitanju je nekadašnja velika zvezda NBA i visokorangirani igrač na NBA draftu.

Na dalekom draftu 2014 godine, samo je gospodin Superman aka Dwight Howard bio ispred njega. Kao 2 pick drafta, Emeku Okafora potpisao je upravo sadašnji Howardov klub, Charlotte Bobcats. U rookie sezoni je oduševio, beležeći double double prosek (15,1 p i 10,9 skokova), i to se tako nastavilo i u naredne četiri sezone.

No, 2009 Emeka odlazi u New Orleans, a u novom klubu u prve dve sezone igra na očekivanom nivou, no povreda 2012 godine, i odlazak u Washington privremeno ga odvajaju od terena. Serija povreda i nezgoda se nastavila i Okafor je propustio pune četiri godine da bi prošloge leta pokušao u Philadelphiji. Nije prošao, no odličio je oprobati se u Razvojnoj ligi. Igrajući za Delaware 87ersa beležio je 6,8 poena i 8 skokova u 20 minuta.

Sada su ga Pelicansi pozvali nazad. Bez Cousina, i Monroa koga su pikirali a koji se odlučio za Boston, New Orleans se odlučio dati novu priliku Okaforu, ali na 10-dnevnom ugovoru.

1 Trackback / Pingback

  1. Povratak otpisanog - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*