Ostatak sveta – Rumor central 3/2/2018

Ulazimo u sam finiš prijelaznog roka. Zamjene su moguće do 8.2. što znači još 5 dana. Ova godina je bila mirna, no u posljednjih nekoliko dana stvari su se pokrenule. Prvo je Griffin završio u Pistonsima, onda je Mirotić napokon napustio Bullse. Jučer je glavna vijest bio Monroe i njegov prelazak u Boston, a sada smo odlučili ispratiti posljednje dane prijelaznog roka. Sve rumore i obavljene transfere moći ćete pronaći u ovom postu.

OBAVLJENI POSLOVI

RUMORS

  • Lakersi nisu u potpunosti zadovolji sa svojim mladim igračima. Neki su zadovoljili, no neki su na izlaznim vratima. Drže se Ingrama, Balla i Kuzme, dok je ostatak na trade blocku. Ovih dana nove klubove bi mogli imati Jordan Clarkson, Larry Nance Jr. i Julius Randle. Svoj trojici ističu rookie ugovori, a kako Lakersi žele privući zvučna imena iduće ljeto na Free Agencyu jednostavno neće biti prostora za njihove ugovore. Dobili su nekoliko ponuda za ovaj trojac, većina uključuje i pickove što bi vjerovatno zadovoljilo upravu Lakersa. Cavsi su zasada favoriti za Clarksona, a Randle bi mogao put Mavsa (možda za Noela koji nije u planovima Carsliea).

  • Clippersi u svakom slučaju žele da se reše DeAndre Jordana i krenu u potpunu rebuilding. Kako stvari stoje jedna od najnovijih destinacija za visokog momka je Portland. Blazersi pokušavaju da nađu kombinaciju da sačuvaju svoju jezgru, uključujući i Jusufa Nurkića, a da opet dovedu Jordana:

  • Šarić i Sixersi misle ozbiljno već ove sezone. Razmatraju dovesti Lou Williamsa natrag u svoje redove. Treba im pomoć s klupe, na Fultza izgleda da neće moći ozbiljno računati ove sezone, a već sada misle napraviti rezultat u playoffu. Sweet Lou je u sjajnoj formi i sigurno bi im pomogao ulazeći s klupe.

  • Celti u potpunosti menjaju svoju bekovsku liniju:

Kelti ostaju bez još jedne odbrambene zveri

  • Već smo pisali kako se Tyreke Evans potpuno vratio. Kada je bio rookie ozbiljno je obećavao, no nekako je propao u prosječnost nakon toga. Sada se napokon vratio u dresu Grizzliesa i igra odlično. No Memphis je u užasnoj situaciji, te žele rebuilding. Odlučili su tradeati Evanse, te on neće igrati sve dok mu ne pronađu novi klub.

  • Bucksi znaju da s Hensonom na centru ne mogu računati na najveće domete. Zato su se okrenuli centarskim rješenjima na tržištu, a trenutno su im najzanimljiviji Deandre Jordan i Hassan Whiteside

  • Utah Jazz na pogon svog rookiea Mitchella odlično gura na Zapadu. Igraju bolje od očekivanja, no i dalje žele promijeniti nešto. Prvo je izlaz tražio Joe “Iso” Johnson, a već dulje vrijeme Favors je na izlaznim vratima. Uz njih klub bi mogao napustiti i Rodney Hood, bek koji već duže vrijeme ima problema s povredama, te ga Jazzer izgleda nisu spremni čekati da dođe u optimalnu formu.

 

 

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Ostatak sveta – Rumor central 5/2/2018 - Ostatak Sveta
  2. Ostatak Sveta Rumor Central 7/2/2018 - Ostatak Sveta
  3. Ostatak Sveta Rumor centra - Trade deadline! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*