Top 5: Učinak naših za 2/2 i 3/2/2018

1 Goran Dragić

Novopečeni Allstar je odigrao Allstar utakmicu. Ovom predstavom je potvrdio ono što mi odavno znamo, a to je da mu je mjesto na Allstar utakmici. Dragon je odigrao izvrsno protiv Pistonsa, bio je nezadrživ. Ubacivao je trojke, u tranziciji je pronalazio sjajna rješenja, te je čak i 6 puta uspješno razigrao suigrače. Nažalost Pistonsi na pogon Drummond Griffin su bili bolji, no uvjerljivo najveći otpor im je pružio baš Dragon.

2 Nikola Jokić

Ni prvaci nemaju lijeka za Jokera. Još jedna izvanredna predstava protiv Warriorsa koji su postali redovne Jokićeve mušterije. Prošle sezone im je ubacio 40 poena, ove je već ubilježio triple double protiv njih, a sada je vodio glavnu riječ u pobjedi. Ubacio je neke ključne koševe pred kraj utakmice, uključujući i 5 vezanih. Na kraju je završio sa 19 poena i 9 skokova, te umalo ubilježio double double.

3 Jusuf Nurkić

Poslije sjajne predstave protiv Clippersa gdje je izdominirao Jordana, sada je na red došao drugi teškaš. Nurk je ubacio Valančiunasu 20 poena, dominirao u posti i odigrao izvrsnu obranu. Sjajno je koristio lopte koje su mu davali Lillard i McCollum, te iz igre bio gotovo nepogrešiv. Promašio je samo 3 lopte, za ukupnih 20 poena, te je tome dodao i 7 skokova protiv izuzetno teškog i jakog protivnika.

4 Dario Šarić

Dario je u obje back to back utakmice Sixersa bio jedna od njihovih glavnih karika. Protiv Heata je izvrsno šutirao, pogotovo u prvoj četvrtini kada je ubacio sve što je šutnio. Na kraju je ubilježio i double double u tom meču. Nešto slabiji šuterska predstava je bila protiv Babinih Pacersa. No i tu utakmicu je Dario bio na razini, 16 poena uz 5 skokova i nastavak niza sa 10+ poena.

5 Bojan Bogdanović

Babo Bereta nastavlja da rešeta. Protiv Sixersa je opet bio u vrlo dobroj šuterskoj formi. Ubacio im je 4 trojke iz 7 pokušaja, dok je sa linije bacanja bio nepogrešiv. Na kraju je skupio 19 poena, uz samo jedan pogođeni šut za dva poena, a tome je dodao i 4 skoka.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*