Top 5: Učinak naših za 5/2/2018

1 Bojan Bogdanović

Babo istorpedirao bivšu ekipu. Wizardsi su ga se olako riješili koncem prošle sezone, a sada im je iz prve (šuterske) ruke pokazao da su pogriješili. U odsutstvu Oladipa i Collinsona Babo je bio prva opcija Pacersa i u potpunosti opravdao povjerenje. Ubacio je 5 trojki, završio meč s 29 poena, najviše ove sezone. Nažalost nije imao raspoloženih suigrača i Pacersi su poklekli od Wizardsa.

2 Nikola Jokić

Još jednom je Joker popunio sve statističke kategorije, te je bio na pragu triple double učinka.”Tukao” se s Howardom čitav meč i vrlo se dobro nosio s njim. Bio je izuzetno efikasan, pogodio je i 2 trojke te tako primorao Howarda da jače izlazi na njega, što je otvorilo reket za njegove suigrače. Imao je dobar “dodavački” dan, odlično je uopošljavao suigrače, te donio još jednu pobjedu Nuggetsima.

3 Mario Hezonja

Napokon Hezonja na kakvog smo navikli iz ranijih stadija njegove karijere. Potpuno se razigrao ove sezone otkada je dobio malo šanse, a protiv Heata je odigrao jednu od boljih utakmica sezone. Bio je sjajan izvana, pogodio je 4 trojke, no vrlo je dobro popunio i ostale statističke kategorije. Na kraju je završio sa 20 poena, te 5 skokova i 3 asista. Nakon ovakvih predstava potpuno smo sigurni da će Mario i iduće sezone biti u najjačoj ligi svijeta, te da će imati znatno veću minutažu nego u Magicu.

4 Bogdan Bogdanović

Katastrofalan početak utakmice za Kingse i Bogdana. Ubacili su samo 9 poena u  prvoj četvrtini i činilo se kako im slijedi još jedan blowout. No u nastavku se bude, a Bogdan preuzima konce ekipe u drugom poluvremenu. Sjajno je razigravao suigrače, odlično koristio blokove i Kingsi su prešli u vodstvo. Na samom kraju utakmice Portis je izjednačio trojkom, no Bogdan na drugoj strani sa istekom napada pogađa tešku trojku i praktički rješava utakmicu i donosi pobjedu Kingsima.

5 Goran Dragić

Nakon sjajnog meča protiv Pistonsa, uslijedila je lošija šuterska predstava protiv Magica. No Dragon je kao pravi Allstar pomogao ekipi na drugi način. Bio je vrlo blizu triple double učinka, pokupio je čak 9 skokova, od toga 3 u napadu. Asistirao je svojim suigračima 7 puta, no ubacio je samo 13 poena uz isto toliko šuteva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*