Euroliga bez Grčkog velikana?

Nedavno je Euroliga odlučila “trenirati strogoću” na vlasniku Panathinaikosa Dimitrisu Gianakopoulosu. On je na svom Instagram profilu postavio kontroverzni post o navijačima Fenera, u kojem je koristio neke “vulgarne izraze” te izjavio kako Fener nikada neće biti na nivou Paoa. Euroliga je to odlučila sankcionirati,te ga je kaznila s godinu dana zabrane prisustva Euroligaškim utakmicama. To je uključivalo i domaće utakmice njegovog kluba Pao-a, a što je još veća ironija Dimitris je vlasnik OAKA Arene u kojoj Pao igra domaće utakmice. U prijevodu Euroliga je zabranila ulaz čovjeku u njegovu dvoranu.

Na to je Dimitris naravno odgovorio te je zaprijetio kako će Pao istupiti iz Eurolige ukoliko zabrana ostane na snazi. Želio je sprovesti referendum, da se navijači izglasaju oko istupa iz Eurolige, no nakon sinoćnje utakmice protiv Baskonie je odlučio kako to neće biti potrebno. Naime, navijači su toliko izviždali himnu Eurolige, a sami igrači nisu izašli na teren sve do samog početka utakmice. Tj, himnu Eurolige su slušali sjedeći na klupi.

https://twitter.com/christos_giann/status/961694665643872257

Ovo je bio dovoljan znak Dimitrisu da su navijači i igrači uz njega te da ne treba referendum i objavio je kako će istupiti iz Eurolige ukoliko ova zabrana ostane na snazi.

Uz to je potvrdio i dolazak NBA igrač Mikea Jamesa, koji je nakon što je potpisao ugovor sa Sunsima vrlo brzo otpušten, a sada sjedi na klupi Pelicansa. Tako da je tražio da ga Pelikani otpuste kako bi se vratio u klub za koji je igrao prošle sezone.

1 Trackback / Pingback

  1. "Obradović je za mene mrtav" - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*