Top 5: Učinak naših 6/2 – 8/2/2018

2 Jusuf Nurkić

Protiv preporođenog Howarda i Hornetsa Nurk je odigrao jedan od bolji mečeva sezone. Što je teža konkurencija s druge strane, to je Nurk bolji. Hornetsima ovaj puta nije pomogao ni fantastični Kemba koji je ubacio 40 poena, Nurk je dominirao pod oba obruča i bio glavni razlog pobjede Blazersa. Jedini minus (ne samo njemu, već i čitavoj ekipi) je neshvatljivi pad u posljednjoj četvrtini, kada su morali spašavati utakmicu. Nurk je odigrao sjajno, osim 24 poena (uz odličan šut), dodao je i 14 skokova, te čak 4 blokade za totalnu dominaciju.

2 Goran Dragić

Još jedna Allstar predstava za Gorana Dragića, no nažalost i još jedan poraz za Heat. Dragon je pružio odličan meč protiv Hardena i Rocketsa, držao Heat u igri do samog kraja, no Brada i CP3 su ipak bili jači. Ubacio je 30 poena, uz Richardsona najviše u svojoj ekipi, a imao je sjajan šut, gotovo 65%. I u ovoj utakmici je osim dosta koševa, vrlo često i asistirao, no nije uspio spriječiti 5. Heatov poraz zaredom.

 

3 Dario Šarić

Biti dvoznamenkast je već postala standardna večer za Daria. Opet je bio jedan od boljih Sixersa u meču protiv Wizardsa. Odlično je šutirao, gotov 60% iz igre te ubacio 20 poena i produljio svoj niz utakmica sa dvoznamenkastim brojem poena. Kako je krenulo, Dario bi ovako mogao ići preko 10 poena i do kraja sezone…Nešto slabiji doprinos je imao u obrani, uhvatio je “samo” 7 lopti,no i to je bilo dovoljno za još jednu pobjedu Sixersa protiv izravnih konkurenata za doigravanje.

4 Mario Hezonja

Super Mario je postao redovni član naših petorki, čim je dobio priliku za igru. Na njegovom primjeru se točno vidi nesposobnost uprave Magica. Odrekli su ga se još početkom sezone dok mu nisu dali da igra, a tek se sada mogu hvatati za glavu. Mario je protiv Hawksa odigrao vrlo dobar meč. Dosada se fokusirao na zabijanje, no ovaj puta je uzeo čak 10 skokova, bio vrlo dobar u obrani, te je popunio box score sa raznolikim statsima. S ovakvim igrama Mario se ne treba brinuti oko svoje budućnosti u NBA ligi.

5 Dragan Bender

Cijela ekipa Sunsa se jako loše provela protiv Spursa. Pop i njegove trupe su ih isprašili, no Dragan je ostavio solidan dojam. Startao je u petorci, te pružio kakvu takvu partiju. Nije puno promašivao, a ubacio je 12 poena, te je sakupio 5 skokova. Dovoljno za nelošu predstavu, no Spursi su protutnjali Arizonom.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*