Kako je T-Mac ušao u tijelo Paula Millsapa

Neki su svjedočili, no svima je sigurno poznato kako je T-Mac torpedirao Spurse. Postigao im je 13 poena u samo 35 sekundi i s nevjerovatnom individualnom serijom preokrenuo utakmicu. Vjerovatno najbolji napadački segment jednog košarkaša u NBA u novijoj povijest.

No i današnji slavljenik, trenutno suigrač našeg Nikole Jokića u Nuggetsima je u vremenu dok je igrao za Jazz napravio nešto jako slično. Igrala se utakmica regularne sezone, a ekipa Jazza je dočekala Heat. Heat s velikom trojkom Lebron-Bosh-Wade. Bilo je 35 sekundi do kraja utakmice i velikih 8 poena razlike za Heat. Činilo se kako je utakmica riješena, no četvorka Jazza po imenu Paul je imao druge namjere. Kao da je sam T-Mac “ušao u tijelo” Millsapa, te je Paul potpuno preokrenuo utakmicu.

Prvo je nakon kraćeg napada ubacio trojku na asist Derona Williamsa. Heat je odgovorio na drugoj strani, no nakon brzog auta Millsap pogađa još jednu trojku na drugoj strani, te smanjuje na samo 2 poena razlike. Heat još jednom uzvraća, no nakon auta Deron još jednom asistira Millsapa te je uslijedila treća trojka zaredom i smanjenje na samo 1 poen razlike. Nakon toga Heat ubacuje samo jedno bacanje te ostavlja šansu Jazz da izjednači. Tko bi drugi to uradio nego Millsap. Uhvatio je promašaj CJ Milesa, te pospremio zicer i odveo Jazz u produžetak.

Millsap je tu utakmicu igrao kao u transu, ubacio je čak 46 poena te dodao 11 skokova, a Jazz je na kraju uspio iznenaditi Heat u produžetku te izboriti 116-114 pobjedu.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*