“Kingsi su grdno pogriješili”

Titulu najdisfunkcionalnije franšize čvrsto drže momci iz Orlanda. Nakon posljednjih “izmjena” u njihovoj ekipi gdje su dali svoj prospekta Paytona za pick druge runde, čvrsto drže tu neslavnu “titulu”. No opasno im prijete Sacrametno Kingsi.

Prva stvar je potpis Georgea Hilla. Uzeli su bivšeg beka Jazza, potpisali ga za veliku lovu, te mu obećali borbu za playoff ?! Sada su ga tradeali za Shumperta i Joe Johnsona koji je odmah odlučio otkupiti svoj ugovor te postati slobodan igrač. Uz njega klub je napustio i Grčki centar Georgios Papagianis.  Veliki “prospekt” Kingsa kojega su uzeli 13. pickom 2016. godine.

U dvije sezone Papagianis nije dobio nikakvu priliku za igru u Kingsima. Kada je stigao imali su Cousinsa na centru, što ih nije spriječilo da biraju i dva centra na draftu (Cauley Steina i Papagianisa). U svojoj rookie sezoni je dobio priliku u samo 22 utakmice, te igrao 16 minuta u prosjeku. Ubacivao je 5,6 poean uz 3,9 skokova, no bio je proglašen za dugoročnog prospekta od kojega će Kingsi tek kasnije imati koristi.

Iduća sezona je trebala biti “njegova”. Cousinsa nema, ekipa je u totalnom “tank modeu” i činilo se da će se otvoriti koja minuta više za Grka. No minutaža mu je postala mizerna, odigrao je samo 16 utakmicu uz duplo manje minuta nego prve godine, samo 7,4 u prosjeku uz mizerne statistike.

Divac ga je sada odlučio otpustiti, a Papagianis i njegov agent su izjavili kako su Kingsi napravili ogromnu grešku. -“Georgios je završio u veoma disfunkcionalnoj franšizi, te mislim da su svi u NBA šokirani s ovom odlukom. To je još jedan dokaz kako u Sacramentu nemaju pojma što rade. Napravili su ogromnu pogrešku.”- izjavio je Papagianisov agent nakon što je njegov klijent dobio otpusno pismo iz Sacramenta.

Trenutno je Papagianis slobodan igrač, te može birati klub. Ne isključuje ni mogućnost povratka u Europu, u PAO njegov bivši klub. Ipak ima samo 20 godina, čitava karijera je pred njim, a nadamo se da Divac zna šta radi. Neke odluke mu baš i nemaju smisla, kao npr ova, no možda je to sve dio nekog veće plana…

1 Trackback / Pingback

  1. Vlade zvani Sabotaža - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*