Hrvati zavladali NBA ligom

Sinoć je u NBA ligi bilo hrvatsko večer. Sva trojica hrvatskih košarkaša su odigrala odlične utakmice,te bili ponajbolji pojednici u svojim ekipama. Večer je otvorio Dario Šarić u pobjedi Sixersa nad Clippersima. Iako nije ubacio puno poena, samo 10, Dario je bio jedan od ključnih igrača svoje ekipe. Sjajno je povukao u prvoj četvrtini, Sixersi su bili preko 2 minute bez ubačaja iz igre, a onda je Dario povezao nekoliko poena i donio svojoj ekipi prednost. Do kraja se nisu osvrtali, a Dario je završio sa 10 poena, 9 skokova i 5 asista.

https://twitter.com/Eurohoopsnet/status/962483070615121920

Idući “na tapeti” je bio Mario Hezonja. Preporodio se otkako dobija dovoljno minuta (bravo Vogele, napokon…). Sinoć je bio najbolji strijelac Magica u porazu od Bucksa. Hez je odigrao 35 minuta, uvjerljivo najviše u ekipi, te ubacio 23 poena. Počeo je sjajno, ubacio je 9 od prvih 11 poena Magica, no nije mogao sam. Katastrofalno šutersko veče čitave ekipe Magica u kojoj su imali 25% šuta za tri poena. Giannis i Middelton to ne praštaju, te je Hez morao potpisati poraz. Mario igra nevjerovatno kada dobije priliku. Tome svjedoči da kada igra 30+ minuta ima preko 16 poena uz gotovo 7 skokova u prosjeku. Svaka čast franšizi Magica, poklonit će još jednog kvalitetnog igrača drugoj ekipi…

Posljednji je na teren išao momak iz Sunsa, Dragan Bender. On je odigrao jednu od najboljih utakmica karijere, no i on je morao potpisati poraz. Ovaj puta od Jokića i Nuggetsa. No, Dragan je bio sjajan, ponajbolji u svojoj ekipi, te je ubacio carrer high 23 poena (kao i Hez). Počeo je u petorci, igrao preko 30 minuta, te odlično šutirao. Sjajno je širio obranu Nuggetsa, trojke gađao 3/5, a ukupno je šutirao 9/15. Sakupio je i 8 skokova uz 4 asista i dvije blokade, te uz Warren bio glavni i odgovorni za dobar otpor Sunsa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*