Top 5: Učinak naših 9/2-10/2/2018

1 Nikola Jokić

Još jedno sjajno veče za Nuggetse i Jokića. Odlična allround partija, a malo mu je falilo da ju okruni i s triple double učinkom. Bender je čitavo veče imao problema s njim, Joker je zabijao na razne načine. U postu, ulazom, vanjsim šutom, te je bio nerješiva enigma za obranu Sunsa. Nuggetsi su relativno lagano došli do pobjede, pa je Joker odigrao samo 27 minuta, no i to mu je bilo dovoljno za 21 poen, 9 skokova i 7 dodavanja.

2 Dragan Bender

Iza Bendera je njegova najbolja utakmica karijere. Startao je na centru i pokazao se u odličnom svjetlu. Dragan je bio sjajan, ponajbolji u svojoj ekipi, te je ubacio carrer high 23 poena. Počeo je u petorci, igrao preko 30 minuta, te odlično šutirao. Sjajno je širio obranu Nuggetsa, trojke gađao 3/5, a ukupno je šutirao 9/15. Sakupio je i 8 skokova uz 4 asista i dvije blokade, te uz Warren bio glavni i odgovorni za dobar otpor Sunsa.

3 Mario Hezonja

Pravi primjer disfunkcionalnosti franšize Magica. Odrekli su se ovakvog igrača bez da mu daju pravu priliku. Sada kada je napokon dobio priliku, najbolji je igrač Magica. Hez je odigrao 35 minuta, uvjerljivo najviše u ekipi, te ubacio 23 poena. Počeo je sjajno, ubacio je 9 od prvih 11 poena Magica, no nije mogao sam. Šut ga i nije najbolje služio, no odlično je koristio prostor koji su mu Bucksi ostavljali u reketu. Bio je izuzetno agresivan na koš, što je rezultiralo i sa 7 bacanja. Odlična predstava za Hez, napokon je uhvatio formu i ovakve utakmice u posljednje vrijeme postaju pravilo, a ne iznimka.

4 Dario Šarić

Iako nije ubacio puno poena, samo 10, Dario je bio jedan od ključnih igrača svoje ekipe. Sjajno je povukao u prvoj četvrtini, Sixersi su bili preko 2 minute bez ubačaja iz igre, a onda je Dario povezao nekoliko poena i donio svojoj ekipi prednost. Do kraja se nisu osvrtali, a Dario je završio sa 10 poena, 9 skokova i 5 asista.

5 Bojan Bogdanović

Ovaj puta su Pacersi uspjeli srušiti Kelte. Nakon što su ispustili pobjedu u posljednjim trenutcima u prošlom meču, sada su na vrijeme dovršili posao. Babo je odigrao solidan meč, šuterski ga nije išlo, no napadao je obruč te na taj način došao do 13 poena. Iako nije pogađao Kelti su i dalje imali respekt prema njegovom šutu, što je koristio osim za ulaze i za pravovremene asiste.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*