Momak s Ohrida iskoristio pomutnju

Cleveland Cavsi su napravili totalni remont ekipe tijekom trade deadlinea. Razmijenili su čak 6 igrača, a stigla su četvorica novih. Već samim odlaskom nekolicine igra Cavsa se popravila. Protiv Hawksa su odigrali bez pola ekipe, jer nove akvizicije još nisu igrale, a tada su u prvi plan iskočili neki igrači koji su dosada bili u sjeni.

Jedan od tih igrača koji je s obje ruke uhvatio svoju priliku je Cedi Osman. Rookie iz Turske se nije baš naigrao ove sezone. Nije sjedio kao naš Žižić, no dobijao je minute na kapaljku. Sve do utakmice s Hawksima. Cedi je upisao svoj prvi start u karijeri, te bio glavna ispomoć Lebronu u pobjedi sa 16 poena, 6 skokova i 5 asista. Uvertira u tu utakmicu je bio meč protiv Wolvesa kada je Cedi ubilježio 9 poena uz 4 skoka.

Nakon dvije sjajne predstave Cedi je zaslužio još jedan start u petorci. I to protiv Kelta. Sinoćnja utakmice je bila fantastična za Cavse. Izgledali su potpuno drugačije, rastrčano, motivirano, pogađali su iz svih pozicija. Cedi je odigrao još jednu vrlo dobru utakmicu, iako je imao nekoliko kikseva (recimo promašeno čisto zakucavanje u kontri). No to su stvari koje će se lako zaboraviti, jer Cedi je većinu utakmicu vrlo dobro čuvao Irvinga, a uspio je na drugoj strani ubaciti 12 poena uz 5 skokova.

U ove tri utakmice Cedi je dobio najviše minuta u sezoni (jedino je protiv Jazza dobio 23 minute u 12. mjesecu) te u potpunosti opravdao povjerenje. Lue ga je sporadično koristio, a sada je iskoristio pomutnju i izmjenu snaga u svlačionici te uhvatio svoju priliku. Osman se dokazao Lue i Cavsima, te smo sigurni kako mu i nadalje dobra minutaža.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*