Problem zvan Markelle Fultz

Trebao je biti nova zvijezda NBA lige. Na jednom od jačih draftova u posljednje vrijeme bio je gotovo siguran prvi pick iako sa svojim sveučilištem nije stigao ni na March Madness. Markell Fultz je na Washintgon Stateu bio kompletan bek. Imao je raznolik napadački arsenal, sjajne fizikalije i činio se kao sigurna oklada. No nešto se dogodilo s njim preko ljeta i sada je potpuno zaboravljen.

Što se zapravo desilo nitko ne zna sa sigurnošću. Prsti se upiru na sve strane, a jedini koji “pati” je sam igrač. Naime preko ljeta (ili čak tijekom sezone?) doživio je povredu ramena. Počeo je igrati, čak je dobijao i solidne minute, no odmah se vidjelo da nešto nije u redu s njim. Izbačaj kod šuta je bio totalno neprirodan, pogotovo na bacanjima, a samim time su mu i postotci bili katastrofalni. Tada je uprava Sixersa odlučila da Fultza pošalju na rehabilitaciju, inače stalna praksa kod Sixersa da im rookie igrači propuštaju sezone…

No do dana današnjeg od Markella ni traga ni glasa. Spominjao se njegov povratak, no posljednje snimke s treninga Sixersa ne ulijevaju povjerenje.

GM Sixersa Bryan Colangelo je dodao kako šuterski raspon Fultza seže samo do reketa. U njegovu obranu je stao JJ Redick koji je dodao kako Fultz ima samo 19 godina, te da ima vremena za njega. I u potpunosti je u pravu. Fultz i ako propusti ovu sezonu, ima čitavo ljeto da radi na sebi. Talenat i fizikalije su i dalje tu, jedini je problem taj šut i povreda ramena.

Nažalost do korijena ovog problema se još uvijek nije došlo. Kako je Fultz povredio rame i što se zapravo desilo s njegovom mehanikom šuta? Trenerska ekipa Sixersa upire prstom u Keitha Williamsa, trenera s kojim je Fultz radio individualno preko ljeta. Optužili su ga da je napravio promjene kod mehanike šuta prije povrede ramena. Tako da se to sada samo još više pogoršalo zbog njegovog stanja.

S druge strane Fultzovi treneri upiru prstom u Sixerse. Naime Markelle nikada nije imao problema sa svojim šutom, ni u srednjoj školi, niti na sveučilištu. Čak je izabran prvim pickom pretežito zbog njegovog šuta. Optužili su ih da su poslali Fultza na krivi put, da nisu dobro utvrdili težinu njegove povrede, te da su oni počele s izmjenom njegovog šuta.

Što bi u narodu rekli “Jebe lud zbunjenog.” Dvije strane se optužuju a Markelle i dalje ne igra. Sixersi su objavili kako nisu sigurni da će zaigrati ove sezone, što je možda i dobra opcija. Neka momak trenira u miru, daleko od svih ovih otpužbi i drama sa svih strana. Sigurno smo da kada bude 100% spreman da će pokazati zašto je izabran prvim pickom, a te onda počinje “pravi Process”!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*