Neverovatna lakoća pobeđivanja

Velika noć u Solt Lake Cityju. Sinoć su pali i Spursi (101 – 99), za desetu uzastopnu pobedu Utah Jazza, koji konačno imaju pozitivan score (29 pobeda i 28 poraza), i ovom serijom najvaljuju pohod na play off. Biće gusto na Zapadu, posebnojer za poziciju koja vodi u doigravanje pretenduju i Clippersi našeg Miloša Teodosića, kao i Nuggetsi Nikole Jokića.

Speedy Mitchel (Donovan), sjajni rookie, i sinoć je bio najefikasniji u redovima svog tima. Sjajno je zamenio Rubia na mestu playa a meč je završio sa 25 poena, 7 skokova i 5 asistencija.

Joe Ingels dodao je 20 poena, a Favors 19. No, jedna od ključnih figura u pobdničkoj seriji Utaha je svakako centar Rudy Gobert, čija je defanzivna igra u poslednjih mesec dana prosto fantastična, i Francuz je jedan od najozbiljnijih kandidata za odbrambenog igrača godine. Sinoć je Gobert imao double double, 10 poena i 12 skokova, uz po 2 asistencije i blokade. Gobertova čvrsta odbrana, gde gospodari reketom, uz brze tranzicije, čini Utahov napad ubojitim i nezaustavljivim:

Kod Spursa koji su i dalje bez Leonarda, a sinoć nije igrao ni Aldridge, šest igrača je bilo dvocifreno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*