Vlade zvani Sabotaža

Tokom već dosta puta opjevanog trade deadlinea Cavsi su uradili ogroman posao. Razmjenili su pola ekipe i praktički u jednom danu stigli od rasula do contendera. No jedan čovjek ih je skoro spriječio u svemu tome – gazda, tj GM Sacramento Kingsa Vlade Divac. Kako već znamo, iz Kingsa je u Cavse stigao George Hill oko kojega su Cavsi i Kingsi vodili razgovore već nekoliko tjedan prije deadlinea. Uz to stigao je i Rodney Hood iz Jazza, a kako su oba trade dogovarana u isto vrijeme, GM-u Cavsa je sinulo kako bi mogao jednostavno uraditi trade između tri ekipe, umjesto dogovaranja sa svakim posebno.

Stvari su bile skoro gotove, dogovarale su se završne stvari, a ideja je bila da iz Cavsa u Jazz odu Crowder i Wade ili Rose, dok bi Shumpert išao put Sacramenta. Cavsi bi dobili naravno željene Hooda i Hilla. No u posljednji trenutak Kingsi, tj Vlade su odlučili u dogovor pokušati ubaciti Papagianisa, grčkog centra biranog 13. pickom 2016. godine. Divac je iznistirao kako je Papagianis bio u dealu cijelo vrijeme, a s tim se Cavsi i Jazz nisu slagali. Tako da je trade umalo otpao.

Problem su naravno bili novci. Ni Cavsi ni Jazz nisu htjeli plaćati Papaginisov ugovor, točnije Cavsi bi morali dati 3 puta više novaca od početnog ugovora jer su prešli granicu poreza na luksuz. Jazz je također u rebildingu, te nisu htjeli dodatno zakrčiti roster. Cavsi su imali imali trade exception, no falilo im je 1,1 milion $ da pokriju Papagianisov ugovor, a na kraju su dogovorili još jednu razmjenu s Jazzom. Cavsi su poslali pick druge runde 2024. godine u zamjenu za 1,1 milion $ koliko je falilo Cavsima da pošalju Kingsima za Papagianisov ugovor. Tako je trade zgotovljen, a Cavsi su umalo ostali bez pojačanja.

“Kingsi su grdno pogriješili”

Nakon ovakvih stvari vidimo da u Kingsima nije najbolja situacija. Tome ide u prilog da Divac uopće nije bio uključen u trade razgovore, već da je glavnu riječ vodio njegov pomoćnik i da Koby Altman (GM Cavsa) uopće nije htio razgovarati s Divcem. Ne baš pametna stvar s Divčeve strane da ovako bitne odluke (možda i najbitnije) prepušta drugima. Na kraju svega ovoga, Papagianis je otpušten, trade je prošao, a Kingsi se ne čine da su u dobrim rukama…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*