Bucko iz Sombora koji je zaludeo košarkaški svet

Da istina je, Nikola Jokić još uvek koristi srpski pasoš na kojoj se nalazi ova fotka. Fotka koja ničim ne odaje da je na njoj istinski NBA superstar, skromni i radišni momak koji vrtoglavom brzinom napreduje i  osvaja košarkaška fanove širom Amerike i sveta!

U pobedi Nuggetsa kod Bucksa (134 – 123), srpski centar Nikola Jokić odigrao je fantastično – a do novog triple double trebalo mu je svega 14 minuta i 33 sekunde, što je najbrže vreme za koje je neki igrač u istoriji NBA lige došao do ovakvog učinka:

Jokić je svoju najbolju partiju u NBA završio sa 30 poena, 17 asistencija i 15 skokova, za svoj 11 tripl-dabl u karijeri i to za 34 minuta. Šutirao je 11-14 iz igre, 3-3 za tri poena, 5-5 sa linije penala, imao je jednu ukradenu loptu, dve blokade, osam izgubljenih lopti, uz pet ličnih grešaka.

Tako je postao i prvi igrač sa 30+ poena, 17+ asistencija, 15+ skokova, i 2+ blokade u meču od 1973/74. godine, kada je i počela da se vodi statistika za blokade u ligi. A svojim učinkom pridružio se i nekim elitnim igračima u NBA:

Evo šta je Nikola rekao posle meča:

1 Trackback / Pingback

  1. Barkley i Shaq obožavaju Somborca - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*