Top 5: Učinak naših za 14/2 i 15/2

1 Nikola Jokić

Magična večer za Nuggetse u Jokića. Prvi su oborili broj ubačenih trica na utakmici, a Joker se upisao u anale NBA lige. Postao je vlasnik najbrže triple doublea u posljednjih 20 godina u Ligi za koji mu je trebalo samo 14 minuta i 33 sekunde. Utakmicu je završio sa 30 poena, 15 skokova i čak 17 asistencija, što je za centra prosto nevjerovatno. Jokić je bio fantastičan čitavo veče, Bucksi nikako nisu uspjevali pronaći rješenja za njega. Punio je Zellerea i Makera u postu, bio je savršen iza linije 7,24, a kada Joker ima takvo veče onda je nezaustavljiv.

2 Jusuf Nurkić

Ovaj meč je bio u potpunosti u znaku Lillarda i Duranta. Obojica su imala fantastične šuterske večeri, a na kraju su Lillard i Blazersi izašli kao iznenađujući pobjednici. Uz McColluma najveću pomoć Lillardu je pružio neprelazni bedem pod košem Blazersa, Jusuf Nurkić. Odigrao je vrlo dobar meč, držao je reket pod kontrolom sa 13 skokova i 2 blokade, a u napadu pospremio većinu stvari. Warriorsi su još jednom pokazali kako imaju problema kada protiv njih igra kvalitetan centar, a Juka je to u potpunosti iskoristio.

3 Mario Hezonja

Treća 20+ utakmica za Super Maria. Još jednom je bio najbolji igrač u redovima Magica, te ih je još jednom praktički sam držao u igri. Mario je odigrao pametan meč, šut izvana ga nije išao (samo 1/6 za tri poena) pa je zato često išao na ulaz. U jednom napadu je tako izbacio Jeremy Lamba, koji vjerovatno još uvijek traži Maria po dvorani. Na kraju još jednom poraz Magica, no da nije bilo Hezonja razlika bi bila puno veća.

4 Dario Šarić

U vrlo bitnom meču između Heata i Sixersa Dario je još jednom pružio odličnu partiju. Mr. Konstanta nas je već navikao na ovakve odlične partije. Odlično počeo utakmicu, davao tempo igri u prvoj četvrtini. Kasnije se malo usporio, no pogodio neke bitne šuteve kada nikoga u timu Sixersa nije išlo. Borben kao i uvijek, uzeo je 4 skoka u napadu centarskoj liniji Heata, te odigrao vrlo dobru obranu.

5 Ivica Zubac

Free Zubac! Nakon dugo vremena Ivica Zubac je dobio malo prostora u ekipi Lakersa. Trebalo mu je samo 20 minuta da pokaže domnaciju i da se svi zapitaju, zašto ga Walton drži na klupi cijele sezone? Zubac je 100% iz igre, ubacio je 19 poena i bio nerješiva enigma za Townsa i Gibsona. Odlično je pratio suigrače i popravljao njihove promašaje, što mu je donijelo puno laganih poena. Osim sjajnog napada Zubac je uhvatio i 11 skokova, te ubilježio prvi double double sezone.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*