Haubica Booker

Drugi dan Allstara tradicionalno nam je donio i natjecanje u brzom šutiranju trojki. Skupila se vrlo dobra konkurencija, gotovo svi najbolji šuteri Lige su se prijavili tako da smo vidjeli izuzetno uzbudljivo natjecanje.

Prva runda je bila jako loša, za sve natjecatelje. Nitko nije prešao 20 poena, a najgore je prošao Paul George koji je ubacio najmanje od svih – 9 poena. U Finale su se probili Devin Booker i Klay Thompson sa 19 poena, i Harris sa 18 poea. Ellington je nesretno ispao, posljednja lopta mu se izvrtila iz koša, te je ostao na 17 poena, dok su Lowry, Beal i Gordon loše počeli i nisu se uspjeli vratiti.

Nakon spore prve runde u Finalu tek kreće show. Harris je krenuo sjajno, no usporio je i završio na 17 poena, a Klay Thompson je izjednačio rekord koji su postavili Jason Kapono i Craig Hodges sa 25 ubačaja. U normalnim uvjetima to bi mu garantiralo pobjedu, ali Booker nije “normalan”. Bek šuter Sunsa je imao nestvarnih 28 poena. Izgledalo je da ne može promašiti i novim rekordom turnira uzeo pobjedu.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*