Brazilski centar odlazi u mirovinu

Mandatory Credit: Soobum Im-USA TODAY Sports

Legenda europske i brazilske košarke Tiago Splitter je odlučio u 33. godini objesiti patike o klin i najavio je svoj povlačenje iz aktivnog igranja košarke. Nažalost kod njega su povrede uzele svoj danak i dobrano mu skratile karijeru. Posljednje dvije godine uopće nije igrao zbog povrede kuka, a da bi nastavio igrati morao bi proći istu operaciju i na drugom kuku. Što bi značilo još jednu dužu pauzu za Brazilca.

Tiago je i potvrdio kako se povukao čisto iz zdravstvenih razloga -“Morati ću prestati igrati. To je odluka koju sam donio u posljednjih nekoliko mjeseci. To nije nešto što ja nužno želim, no  zbog povrede kuka imao sam više problema nego što sam htio.”- izjavio je Splitter kada je najavljivao svoju mirovinu.

 

Tiago je legenda europske košarke, svoje najbolje dane je proveo u Tau Ceramici (današnja Saski Baskonia) u kojoj je proveo čak 10 godina. Osvojio je 2 ACB Lige, bio MVP Finala i Španolskog prvenstva 2010. godine, te je uzeo i 3 španjolska kupa. Nakon posljednjeg naslova 2010. godine (tada je uzeo i MVP nagrade) otišao je put NBA lige, u San Antonio Spurse. Kao i većina igrača koji dođu u Spurse, Pop mu je pronašao mjesto i Splitter se solidno uklopio u NBA ligu. Osvojio je i NBA prsten 2014 godine.

Za Spurse je igrao 5 sezone, te bilježio najbolje brojke. Najbolja sezone mu je bila 2012/13 kada je ubacivao 10,3 poena uz 6,4 skoka. Do kraja karijere proveo je po sezonu u Hawskima, te Sixersima. No za Phillu je odigrao samo 8 utakmica zbog povrede.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*