Astrononska kazna za vlasnika Mavsa!

Nakon izjava Marca Cubana, jednog od najkontroverznijih vlasnika u NBA, i velikog brbljavca, kako tim treba svesno da gubi mečeve u cilju snaženja tima u narednim godinama, NBA liga je reagovala drastično. Cuban je kažnjen sa astronomskih 600.000 dolara:

Mavsi jako loše guraju ove sezone, te su pri dnu Zapadne konferencije. Nakon osvojenog naslova 2011, bili su još kratko u vrhu, pa su potonuli u prosječnost, da bi sada stigli na dno lige. To znači samo jednu stvar za Mavse, a to je rebuilding. S tim se slaže i Cuban, inače jedan od rijetkih vlasnika u NBA koji živi za svoj klub i koji najviše na svijetu mrzi gubiti.

-“Mislim da ovo ne bih trebao reći, ali imao sam nedavno večeru s ekipom. Rekao sam im, vidite ne možemo do playoffa i mislim da nam je najbolja opcija da počnemo – gubiti.”- rekao je Cuban na podcastu “House Call with Dr J.” u kojemu je gostovao slavnom Juliusu Ervingu. -“Znam da Silver ovo mrzi čuti, no bar sam sjeo i sve objasnio. Objasnio sam koji su naši planovi za ljeto, te da nakon toga više nemamo namjeru tankirati. Ovo je bilo, otprilike, godinu i pol tankiranja i to me je ubilo. No kao vlasnik ekipe i gazda igrača mislim da je najbitnije da budeš iskren i transparentan oko svojih planova.”-završio je Marc.

Mavsi se trenutno nalaze na predzadnjem mjestu Zapadne konferencije sa samo 18 pobjeda iz 58 utakmica. Loša prošla sezona im je donijela Dennis Smitha Jr. koji je jedan od najperspektivnijih bekova Lige, a kako sada stvari stoje i na iduće draftu će biti u samom vrhu. Kako je idući draft izuzetno bogat talentom, Mavsi bi u samo 2 sezone mogli okupiti respektabilnu mladu ekipu koja je i dalje predvođena sjajnim Rickom Carsliem.

1 Trackback / Pingback

  1. Dallas Mavericks 2017 – 2018: Uspavana telad - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*