Za Leonarda sezona gotova

Twitter

Veliki niz povreda ove sezone nažalost nastavio je i najbolji igrač Spursa Kawhi Leonard. Iako se njegova nije činila teže prirode kao npr. Haywardova ili Boogieva čini se da glavna Popova uzdanica neće na parkete ove sezone. Ovo je veliko iznenađenje, jer Leonard se već bio oporavio, te zaigrao, a onda je opet sjeo na klupu i kako sada stvari stoje na njoj će i ostati sve do kraja sezone.

Leonard je prošle godine u playoffu povrijedio zglob, nakon što je više puta nezgodno stao, a na kraju mu je presudio Zaza u Finalu Konferencije. Nakon toga došli su problemi s kvadricepsom, te je Leonard propustio veliki dio sezone. Vratio se, odigrao samo 9 utakmice, a onda je opet morao na odmor. Bol je bila prevelika i Leonard je još jednom morao na rehabilitaciju. Sada je medicinsko osoblje Spursa dopustilo Leonardu da igra, no on je odlučio još uvijek pauzirati.

Glavni trener Spursa je bio zabrinut oko ove situacije. -“Biti ću jako iznenađen ako se vrati na parkete ove sezone.”- izjavio je Pop. Kako kažu iz tabora Spursa, ukoliko se Leonard vrati, to će biti na vlastitiu odgovornost, tj ukoliko bude igrao kroz bol. Pop se ne slaže s takvom odlukom -“Nemamo još puno utakmica ove sezone, a on se još nije oporavio. Ako se kojim slučajem i vrati krajem sezone, to će sigurno biti prilično kasno. Onda je to jako teška odluka, dali je prekasno da ga vratimo u ekipu. Zato samo želim biti logičan i iskren. Biti ću jako iznenađen ako ga vidim na parketu ove sezone.”- završio je Pop.

Ova povreda je ogroman udarac na ambicije Spursa. Kako nisu niti izbliza mislili da će povreda biti ovako teška, ovo je za njih ogromno iznenađenje. Iako guraju solidno kroz sezonu, bez Leonarda nemaju šanse protiv Rocketsa i Warriorsa, koliko god dobar bio Pop. Osim udarca na ambicije, Leonard je već izjavio kako se “otuđio” od organizacije. Nisu bili u dobrim odnosima tijekom ove povrede, no to je vrlo vjerovatno preuveličavanje. Prava je šteta što nećemo gledati Leonarda na parketu ove sezone. Izrastao je u jednog od najboljih igrača Lige, a bez njega na Zapada se sada knjiga sve na dva slova -Rocketse i Warriorse.

Leonard traži izlaz?

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Kawhi ipak na parketu? - Ostatak Sveta
  2. San Antonio Spurs 2017 - 2018: Potraga za Leonardom - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*