Jedna ali najvrijednija

Russell Westbrook je igrač koji vam može donijeti pobjedu ili vas pokopati. Sinoć protiv Kingsa je uradio obje stvari. Zvuči nevjerovatno, no Russell je na kraju bio junak utakmicu, no svojom lošom igrom je doveo Thundere u nezgodnu situaciju. Početak je bio sjajan za Thundere, ubacili su čak 7 trojki u prvoj četvrtini i šutirali preko 70%. Melo je u tom periodu ubacio 3 trojke zaredom i činilo se da će ovo biti lagan posao za Oklahomu.

No Kingsi se bude, te u iduće dvije četvrtine stižu rezultat. Na krilima veterana Cartera se potpuno približavaju, te ulazimo u neizvjesnu završnicu. Tu sada dolazimo do junaka današnje utakmice. Russell Westbrook je prvo ubacio 2 bacanja za 107-105 Thundera manje od minute prije kraja. Kingsi izjednačavaju, no opet na scenu stupa Russ. Do tog trenutka imao je 0-5 šut za tri poena, ukupno je šutirao 3-13  imao 8 izgubljenih lopti. No, onda je uzeo još jedan šut, preko ruke i lopta je ušla kao kap. West je pogodio za pobjedu. Osim pobjedničkog koša West je upisao još jedan triple double sa 17 poena, 15 skokova i 11 dodavanja.

Odličnu utakmicu su odigrali Melo i George. Melo je ubacio season high 7 trojki, što je bilo dovoljno za 23 poena, dok je George dodao 26 uz 8 asista i 7 skokova. Kod Kingsa Randolph je opet vodio glavnu riječ sa 29 poena i 12 skokova, a Hield je ubacio 19. Bogdanović nije bio na svojoj standardnoj razini sinoć, te je ubacio samo 4 poena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*