“Jokić će sigurno u Kuću slavnih”

Jedan momak iz Sombora uhvatio je čitavu NBA ligu na krivoj nozi i sve kolektivno zaludio. Bucmasti momak (više nije…) sve je oduševio svojim kretanjima, dodavanjima i inteligencijom na terenu i praktički iz ničega Nuggetsi su dobili franšiznog igrača. Nikola Jokić je tako napravio tranziciju od MVP-a Aba Lige do rubnog All-Star igrača i čovjeka oko kojega uprava Denvera gradi svoju budućnost.

Jokić je uz to omiljen i među suigračima, simpatični Somborac je osvojio sve svojim iskrenim pristupom. Posebno je zapao za oko veteranu Nuggetsa Darrellu Arthuru koji je s ekipom već 5 sezona, no ima puno duži staž u NBA ligi, čak 11 godina. Prije toga je igrao za Memphis Grizzliese, a iako mu je ove sezone minutaža mizerna jako puno znači u svlačionici Nuggetsa, kao veteran koji pomaže mladim igračima.

Arthur jednostavno obožava Jokića, a nedavno je gostovao na podcastu BSN Denvera u kojemu je između ostalog pričao i o našem centru. -“Čim sam ga vidio na prvom treningu znao sam da će ovaj momak biti nešto posebno. Nije trebao niti jednom šutnuti na koš da znam da smo dobili odličnog igrača.”- započeo je Arthur. -“Siguran sam da će postati HoF igrač. Igrao sam s Marcom Gasolom i imaju prilično sličnu igru, ali Nikola je poseban. Način na koji se on kreće i dodaje loptu je na drugom nivou.”- rekao je Darrell o Jokiću.

Posljednjih nekoliko utakmica Jokić je u  stvarno nevjerovatnoj formi. Prije All-Stara je ubilježio i najbrži triple double u povijesti Lige, a osim toga posljednjih mjeseci je konstantno na visokom nivou. Nuggetsi su na najboljem putu ka playoffu, te ukoliko Nikola nastavi s ovakvom formom sigurni smo da ćemo ih gledati i u postsezoni.

1 Trackback / Pingback

  1. Nikola Jokić: Biser u blatu - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*