Top 5: Učinak naših 22/2 i 23/2/2018

1 Nikola Jokić

Još jedna fantastična predstava za Jokića. Treća utakmica zaredom u kojoj postiže triple double. Ovaj puta nije oborio nikakav rekord, no protivnici su mu bili Spursi, jedna od najboljih ekipa lige. Posebno u obrani. Joker je demonstrirao silu, te su mu Spursi postali redovna mušterija. Uz Td učinak, Nikola je bio izvrstan u napadu. Ubacio je 28 poena, s tim da je promašio samo 6 šuteva na utakmici, a ubacio je 3 trojke. Konstantna opasnost i nerješiva enigma za Spurse.

2 Goran Dragić

All-Star nastup za našeg All-Stara. No u utakmici protiv Pelicansa Goran je imao jedna veliki problem. To je da za protivnike igra Anthony Davis koji je totalno razvalio unutarnju liniju Heata. Nakrcao im je brdo poena, a čak ni Goranovih 30 nije bilo dosta. Goran je bio i na rubu da ostvari triple double, falila su mu samo dva dodavanja i jedan skok. Odlična utakmica za Gorana, i dalje drži dobar nivo forme, te se grčevito bori da održi Heat u playoffu.

3 Nikola Vučević

Povratnik na terene Nikola Vučević kao da nije niti bio povređen. Odmah po povratku je odigrao sjajan meč, bio potrebna iskra koja je falila Magicu. Počeo je odlično, u prvoj četvrtini je bio nepogrešiv iz igre, vukao je Magic, a u sličnom tonu je nastavio kasnije. Nije igrao previše minuta, Vogel ga još štedi, no prema viđenom protiv Knicska Nikola se potpuno oporavio od povrede, te se vratio na teren u odličnoj formi.

4 Jusuf Nurkić

Veliki niz Jazza je jednom morao pasti, a to se baš desilo protiv Blazersa i našeg Jusufa Nurkića. Nurk je odigrao vrlo dobar meč protiv teškog protivnika u Gobertu. Solidno ga je izvlačio van, pogodio je koji šut, te opet sjajno surađivao s Lillardom. U obrani je bio izuzetno čvrst, kao i u dosadašnjem tijeku sezonu i Gobert je imao dosta problema s njima. Dovoljno je bilo da odigra samo 25 minuta, Blazersi su relativno brzo riješili meč u svoju korist.

5 Ivica Zubac

Dvije utakmice i dva puta u Top 5. Efikasnost s kojom se malo koji naš igrač može pohvaliti. Zubac je još jednom odigrao odličan meč i iskoristio svoje prilike. U samo 18 minuta ubacio je 14 poena, a imao je i 4 sjajna zakucavanja. Promašio je samo jedan šut, te je skupio 6 skokova. Odlična predstava za Zubca koji pokazuje da ga je Walton neopravdano zapostavio.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*