Čačanska haubica – junak Srbije!

Piše: Milan Zarić, Sport Blic; Foto: privatna arhiva

Košarkaši Srbije su u uzbudljivom finišu savladali Austriju sa 82:81 u četvrtom kolu grupe G kvalifikacija za Mundobasket. Heroj “orlova” bio je Aleksa Avramović, izdanak čačanske škole košarke.

Talentovani bek je preuzimao odgovornost onda kada se niko na to nije usudio i tako nagovestio da je pred njim velika karijera. Razigravao je saigrače, bio je najbolji asistent u ekipi, a bio je najhrabriji i onda kada je to bilo najpotrebnije – u finišu utakmice.

Neko je morao u tih poslednjih 20-ak sekundi da preuzme odgovornost i baci na pleća borbene Austrijance. Bio je to Aleksa Avramović, koji jep ogodio je trojku sa osam metara, i to preko ruke protivničkog igrača. Tako je doneo slavlje našoj selekciji, ali je i potvrdio da Srbija ima igrača za budućnost.

Mladi košarkaš je potvrdio da u čačanskoj školi košarke stasaju najbolji košarkaši i da mu je uspešna karijera jednostavno predodređena. Krenuo je koracima legendarnih Radmila Mišovića, Dragana Kićanovića, Željka Obradovića…

SrSk9lLaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvTjJVN01EQV8vZTI3YTcyMjMxN2I5Njg4ZjQwZjA1YWY2NTYxZjg4YWQuanBnkZMCzQJCAIGhMAE.jpg

Karijeru je započeo u Mladosti iz Čačka, da bi ga put odveo u OKK Beograd. Ali, nije mogao bez rodnog grada, pa je usledio i povratak u grad na Moravi, ovoga puta u redove Borca, kada je imao nezaboravnu sezonu.

Bio je najbolji strelac Košarkaške lige Srbije, a i danas se priča o njegovoj nestvarnoj partiji, kada je postigao čak 47 poena protiv Mladosti iz Zemuna!

Želeli su posle toga da ga dovedu večiti rivali, ali je usledio poziv koji se ne odbija, javio se italijanski Vareze. Avramović je bez razmišljanja prihvatio selidbu na “čizmu”. U Varezeu igra već dve godine, i to sa velikim uspehom, pa je samo pitanje trenutka kada će preći u neki još jači klub, neki sa bogatijom istorijom.

Jednostavno, ima Avramović šampionski čačanski gen, to je bar posle utakmice u Beču jasno kao dan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*