Dame of Thrones

Vrhunskom posljednjoj četvrtinom Blazersi su se uspjeli provući u Phoenixu. Imali su očajno šutersko veče, no imali su i Lillarda u svojoj ekipi. Zna da se je njegovo vrijeme posljednja četvrtina, tako da ni 15 poena prednosti ništa ne znači. To su najbolje osjetili Sunsi u ovom meču. Dame je bio vruć cijelu utakmicu, a posebno je dobar bio u toj posljednjoj četvrtini.

Ubacio je 19 od svojih 40 poena, gotovo polovicu, a sve je začinio i košem za pobjedu. -“Bilo je 20  sekundi do kraja, a samo sam htio imati posljednji šut. Htio sam potrošiti što više vremena. Pogledao sam i bilo je 6 sekundi do kraja i krenu sam na ulaz.”-izjavio je Lillard poslije utakmice. Taj ulaz je naravno pogodio, ni Payton ni Booker ga nisu uspjeli obraniti i 0,9 sekundi do kraja Blazersi su imali 2 poena prednost. Daniels je probao šutem preko cijelog terena, no nije uspio pogoditi i Blazersi uzimaju jako bitnu pobjedu.

Sunsi su ponovo u očajnoj formi. Izgubili su 14 od posljednjih 15 utakmica, a ovu utakmicu su ispustili u posljednjim trenutcima. Imali su najvećih 15 poena razlike u posljednjoj četvrtini, Blazersi su bili u lošem šuterskom izdanju, no Lillard ih je praktički sam pobijedio.

Kod pobjednika junak Lillard je na kraju ubacio 40 poena uz 10 skokova i 5 asista, dok je McCollum dodao 21 poena. Naš Jusuf Nurkić je bio raspoložen za igru. Ubacio je 14 poena, bio jedini dvoznamenkasti uz bekovski par, te je dominirao pod košem i uhvatio 13 skokova uz 2 blokade.

Kod poraženih Booker je ubacio 30 poena uz 9 skokova, dok je Warren dodao 19. Bender je odigrao nešto slabiju utakmicu. Počeo je u petorci, dobio dosta minuta no ubacio je samo 5 poena uz 5 skokova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*