Top 5: Učinak naših za 24/2 i 25/2/2018

1 Nikola Jokić

Umalo i 4. zaredom triple double za Jokića. Usfalilo mu je samo dvije asistencije, no svejedno je odigrao odličan meč. Nažalost Harden i Rakete su bili bolji, te su Nuggetsi morali potpisati poraz od najbolje ekipe Lige. Joker je stvarao dosta problema unutarnjoj liniji Raketa, Capela ga nikako nije mogao zadržati 1 na 1 i Jokić je to s lakoćom rješavao. Stvarao je pomutnju i u reketu gostujuće ekipe, uzeo je čak 7 napadačkih skokova, a šuterski je bio na solidnoj razini, iako nije pogodio niti jednu trojku.

2 Bogdan Bogdanović

Bogdan je nakon jedne slabije utakmice ponovo odigrao odlično. U derbiju začelja Zapada protiv Lakersa Bogdan je bio najbolji u svojoj ekipi. Već je preuzeo playmakersku palicu od Foxa i većina napada kreće preko njega, a on uživa u toj ulozi. Sjajno se snalazi, a protiv Lakersa je pogađao iz svih pozicija. Trojke iz dotrčavanja, šutevi iz bloka, ulazi, pokazao je kompletan napadački  repertoar. Na kraju je završio sa 21 poenom, te odličnim all round učinkom.

3 Jusuf Nurkić

U sjajnom preokretu protiv Sunsa Nurk je bio najveća pomoć bekovskom dvojcu Lillard-McCollum. Čvrsto je držao obranu, u napadu sve uredno pospremio te bio jedan od ključnih kotačića u preokretu. Lillard je na kraju riješio meč sjajnom posljednjoj dionicom, te su Blazersi uspjeli preokrenuti Sunse. Nurk je na kraju završio sa 14 poena i čak 13 skokova, te je udario 2 blokade igračima Sunsa.

4 Nikola Vučević

U svojoj drugoj utakmici nakon povratak od povrede Nikola je nastavio s dobrim igrama. Odlično se nosio s Embiidom, igrao je solidnu obranu, no Magic je na kraju ipak poklekao od Procesa. Nikola je bio u sada već standardno dobroj formi, ubacio je 15 poena uz solidan šut, te uhvatio 9 skokova.

5 Dario Šarić

Serija Sixersa je stala nakon nekoliko vezani pobjeda, a Dario je i protiv Wizardsa bio na razini zadatka. Izuzetno borbeni Šarić je stvarao ogromne probleme Čarobnjacima u reketu. Uzeo je čak 7 ofenzivnih skokova, kao i uvijek za njega nije bilo izgubljene lopte. Šuterski ovaj puta nije bio raspoložen. Pogodio je samo 2 trojke iz 7 pokušaja i ubacio je samo 13 poena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*