Pelikani i dalje lete

Leon Halip-USA TODAY Sports

New Orleans Pelicansi su glavna priča Lige u proteklih nekoliko dana. Prva je naravno fenomenalni Anthony Davis koji je u ovom mjesecu na nestvarnim brojkama. Sam vuče Pelikane ka playoffu i zahvaljući njemu drže visoku 5. poziciju na konkurentnom Zapadu.

Trenutno najbolji igrač Lige?

Osim Davisa valja spomenuti i odličnog beka Holidaya koji je glavna ispomoć Obrvi. Pogodio je ključan šut u produžetku protiv Bucksa, te uz to odigrao fenomenalnu utakmicu i bio jedan od inicijatora preokreta. U posljednjih 6 utakmica Jrue niti jednom nije išao ispod 20 poena, a najbolja utakmica mu je bila baš protiv Bucksa kada je ukrcao 36 uz 9 skokova i 6 asistencija. U ovom sjajnom nizu od 6 pobjeda zaredom u prosjeku ubacuje 25,3 poena, te ima 8,3 asistencije te je uz Davisa glavni razlog što Pelicansi još uvijek odlično stoje u borbi za playoff.

Uz ovaj fantastični dvojac junak Pelikana je još jedan igrač koji i ne pruža toliko dobre brojke kao gore navedeni. Došao je tiho, već u veteranskim godinama i pružio stabilnost u reketu koja je falila Pelikanima od povrede Cousinsa. Bivši rookie godine Emeka Okafor je nedavno potpisao ugovor do kraja sezone, za koji se pošteno izborio.

Nakon što je Cousins otpao za sezonu nakon teške povrede, malo tko je davao šanse Pelikanima. Na Zapadu je ogromna konkurencije, čak 5 ekipa je u konkurenciji za 4 mjesta, a gotovo sve su u naletu dobrih igara. Nevjerovatne predstave Davisa i Holidaya, te odlična rola Okafora ih drže iznad vode. Zasada su u vrlo dobroj poziciji, no morati će nastaviti s dobrim igrama ukoliko ne žele prepustiti svoje playoff mjesto nekome drugome.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*