“Sve je ovo veliko s***e, i svi smo u tom s***u!”

EPA-EFE/SEDAT SUNA

Klemen Prepelič, jedan od junaka Slovenije u pobedi nad Srbijom u finalu EP, promašio je slobodno bacanje za produžetak u šokantnom porazu Slovenije od Belorusije 92:93. Ovo je drugi poraz u četiri meča za evropske prvake.

Jedan od igrača koji je vodio Sloveniju ka evropskoj tituli tvrdi da su kvalifikacije za Svetsko prvenstvo neregularne. I imao je još neke teže reči da ih opiše.

Kvalifikacije za Mundobasket su neregularne. Hiljadu i jedna stvar se promenila u poslednjem minutu. Ovo je sve jedno veliko sr*nje, ali smo svi u istom sr*anju. Moramo da prihvatimo sve ovo jer nemamo nikakav uticaj na situaciju“, rekao je Prepelič, a prenosi slovenački portal ‘Ekipa 24’.

‘Zmajčeki’ sada imaju polovičan učinak posle četiri runde i zauzima drugo mesto u konkurenciji četiri tima, ali svakako im nije ugrožen prolaz jer čak tri ekipe idu dalje.

Svakog dana branite titulu prvaka Evrope. Svakog dana morate da dokazujete da ste najbolji. Ne smete sebi da dozvolite ovakve poraze. Nekoliko nas ušlo je u ovaj meč kao da je u pitanju prijateljska utakmica, a ne veoma važan duel. Sada ćemo bodove morati da tražimo protiv ekipa koje su, barem na papiru, mnogo bolje od Belorusije“.

Nezadovoljan porazom svog tima bio je i nekadašnji reprezentativac, Boštjan Nachbar, koji smatra da je na gubitku košarka:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*