Trenutno najbolji igrač Lige?

Taman kada mislimo pa ne može on još bolje odigrati, Anthony Davis nas sve demantira. Čovjek s uvjerljivo najboljom formom u NBA ligi u posljednje vrijeme je detronizirao Sunse, ubacio im najviše poena u sezoni i donio još jednu izuzetno bitnu pobjedu svojim Pelicansima. Trenutno su na 6 uzastopnih trijumfa zaredom, a to je još impresivnije kada znamo da igraju bez povređenog Cousinsa koji je uz Davisa uvjerljivo najbolji igrač ekipe. No Davis je čvrsto odlučio kako neće propustiti playoff ove sezone i naporno radi na tome.

Utakmica je bila u egalu gotovo čitavo vrijeme. Sunsi su imali prednost nakon prvog dijela, no u trećoj četvrtini Pelikani preokreću rezultat. U posljednjoj se ušlo s egal rezultatom, no problemi s faulovima koštali su Sunse pobjede. Prvo je izletio naš Dragan Bender malo više od 9 minuta prije kraja, ubrzo nakon njega Chriss, a još je i Len dobio 6. faul pet minuta prije kraja. Praktički svi centri su izbačeni i nije se imao tko nositi s Davisom pred kraj utakmice i  Pelikani su uzeli još jednu pobjedu.

Impresivni Davis ima nevjerovatne statistike u ovom nizu Pelicansa. U ovih 6 utakmica, pet puta je išao preko 38 poena, dok je čak četiri puta zabio preko 40.

Danas je stao na 53 poena, što mu je najviše u sezoni, uhvatio je 18 skokova i imao 5 blokada. Malo je reći da su ovo impresivne statistike u posljednjih 6 mečeva za Obrvu.

Davis je kao i obično najveću pomoć imao u Holidayu koji je ubacio 20 poena uz 7 asistencija, a odlično je odigrao i veteran Okafor koji je potpisao ugovor do kraja sezone. Uspio se izboriti za minute i pretežito obranom je došao do zasluženog produženja, a sinoć je imao svoju najbolju napadačku utakmicu. Postigao je 14 poena, te je uhvatio 4 skoka. Kod Sunsa odličan je bio Booker koji je ubacio 40 poena, dok je Warren dodao 23. Bender je odigrao dobar all-round meč sa 9 poena, 6 skokova i 7 asistencija, no nažalost je ranije morao završiti meč zbog osobnih grešaka.

1 Trackback / Pingback

  1. Pelikani i dalje lete - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*