Povratak Otpisanih

Većinu ambicija i rezultata ove sezone su nažalost krojile povrede. Od početka sezone kada smo u prvoj utakmici izgubili Haywarda, još nekoliko izvrsnih košarkaša je ranije moralo završiti sezonu. Lin se povredio ubrzo nakon Gordona, a nedavno su Cousins i Porzingis doživjeli teže povrede te ih neće biti minimalno do početka iduće sezone na parketu.

Ova godina je kao nikada prije obilježena tim povredama, jer osim gore navedenih igrača koji su sezonu završili, imali smo još i dosta “lakših” povreda. Neki od tih igrača bi uskoro trebali natrag na parket (neki su i već sada nazad), te bi trebali biti ključna pomoć svojim ekipama u ispunjavanju ambicija. Neki love playoff, neki što bolju poziciju, a neki i samo Finale. Koji su to igrači koji se vraćaju uskoro, točno na vrijeme da pomognu svojim ekipama u borbi za što boljim rezultatom.

Reggie Jackson

Nakon početnog elana nakon dolaska Griffina te 4 pobjede zaredom, Pistonsi su se nažalost vratili u realnost te u idućih 7 utakmica uzeli samo jednu pobjedu. Kratka rotacija je došla na naplatu, a Gundy i Pistonsi s nestpljanjem čekaju povratak svoj prvog playmakera Reggiea Jacksona. Iako je Ish Smith pokazao da je i više nego dostojna zamjena Reggieu, Pistonsi jednostavno imaju prekratku rotaciju, a igrač Jacksonovog kalibra će im siguno puno pomoći. Trenutno kasne 4 pobjede za Heatom i toliko željenim 8. mjestom, a ukoliko žele ostati u ovoj borbi morati će pod hitno početi pobjeđivati. Srećom Jackson bi se trebao vratiti na parkete kroz 2 tjedna.

John Wall

(Photo by Rob Carr/Getty Images)

Wizardsi odlično guraju bez svog najboljeg igrača, a čini se kako i svlačionica bolje reagira kada nema Walla. No suludo je pričati kako su Wizardsi kvalitetnija ekipa bez jednog od najboljih bekova Istoka. Wall donosi dimenziju više igri Wizardsa, jako je dinamičan te s njim dobijaju na tempu. Satoransky odrađuje solidan posao, no ukoliko Čarobnjaci žele ponoviti uspjeh iz prošlogodišnjeg playoffa, morati će računati i na svog ponajboljeg igrača. Bez njega će to biti jako teško, iako nije omiljen lik u svlačionici, a natrag u ekipu bi trebao krajem 3. mjeseca.

Jimmy Butler

(Photo by Jonathan Bachman/Getty Images)

Uvjerljivo najbolji igrač Wolvesa ove sezone, Jimmy Butler je nedavno doživio povredu koljena. Može se reći da je imao sreće u nesreći. Iako povredu nikada ne možemo nazvati sretnom, izbjegao je pucanje ligamenata koji bi ga odvojili na više mjeseci s terena, te je povredio meniskus što ipak iziskuje “samo” 6-8 tjedana pauze. Wolvesi strašno puno ovise o Butleru koji je u gotovo svim statističkim kategorijama najbolji igrač Wolvesa, a u svima je u Top 3 u ekipi. Trenutno drže odlično 3. mjesto na Zapadu, s tim da im Spursi opasno puhaju za vratom. No Butler bi trebao biti natrag do playoffa, a Wolvesi bi mogli biti pravi dark horse Zapada.

Paul Millsap

Photo by Gene Sweeney Jr./Getty Images)

Igrač koji se sinoć vratio na parkete i odigrao prve minute nakon nekoliko mjeseci. Skupo plaćeni Millsap je trebao biti pravi glue guy za ovu mladu ekipu Nuggetsa, što je i solidno radio prije povrede. Trenutno su na posljednjem mjestu koje vodi u playoff, tako da se Paul vratio u pravo vrijeme. Jokić je igrao izvanredno, te je držao Nuggetse iznad vode, a sada dobija pomoć, te smo sigurni da ćemo Nuggetse ovaj puta gledati u doigravanju.

Kevin Love

Vječno osporavani Kevin Love je poslije Lebrona najbitniji igrač Cavsa. Iako ga stalno kritiziraju, ne može se poreći da je Love izuzetno koristan u ovoj ekipi Cavsa. Pogotovo sada nakon svih ovih silnih razmjena u kojima su Cavsi dobili mlada i potentna oružja. Love je tu da stabilizira redove, širi reket Lebronu svojim odličnim šutom, te da pomogne iskustvom svim ovim mladim igračima. Ukoliko se Love vrati u optimalnu formu, Cavsi postaju glavna opasnost za Warriorse sa Istočne strane. Na parkete bi trebao sredinom trećem mjeseca prema posljednim prognozama.

Kawhi Leonard

Sapunica oko krila Spursa traje gotovo čitavu ovu godinu. Vratio se na teren, odigrao 9 utakmica i onda je opet morao na pauzu. Do nedavno je bilo priče kako se uopće neće vraćati na parkete ove sezone, no sada su Spursi objavili kako bi u idućem mjesecu Leonard mogao biti na parketu. Povratak u idealno vrijeme, tamana da uhvati formu do playoffa, a onda će Rocketsi i Warriorsi dobiti ozbiljnu konkurenciju u upornim Spursima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*