Man down!

Za razliku od prošlog meča ovaj puta nije bilo tenzija između Rocketsa i Clippersa. Podsjetimo se, prošlu utakmicu Rakete su navodno “tajnim prolazom” ušli u svlačionicu Clippersa i htjeli se obračunati s njima. Ovaj puta nije bilo nikakvih tenzija, a utakmica je bila lišena gotovo ikakve napetosti. Rakete su doletjele do svoje 14. uzastopne pobjede i još malo otežale borbu Clippersa za playoff.

Odmah u prvoj četvrtini jasno je bilo kako će završiti ovaj meč. Rocketsi su dopustili samo 12 poena Clippersima, dok su ubacili preko 30 te su do kraja samo rutinski održavali vodstvo. Clippersi nisu niti jednom ozbilnije priprijetili, ipak su se ispuhali utakmicu prije protiv Nuggetsa kada su uspjeli stići 19 poena zaostatka. No, Rocketsi nisu Nuggetsi, već su ekipa s najboljim scoreom Lige i sada su već postali legitimna prijetnja Warriorsima za tron na Zapada.

Utakmicu je riješio najbolji igrač Rocketsa i vrlo vjerovatno budući MVP James Harden. Brada je ubacio 17 od svojih 25 poena u prvoj četvrtini i tako sam zabio više nego čitava ekipa Clippersa. U tom procesu je “završio” karijeru Wesu Johnsonu. Harden je krenuo u svoj karakteristični dribling što Wes nikako nije mogao pratiti. Nakon step backa Wes je pao na “dupe” a Harden je lagano ubacio trojku. Vjerujte mi, izgleda puno bolje nego što je opisano… a zanimljivije je to pogledati i sa aplikacijama!

Uz Bradu odličan je bio i Capela koji je ubacio 22 poena uz 13 skokova, te povratnik Gordon. Nakon što je propustio 4 utakmice zbog povrede i bolesti Gordon je vratio tamo gdje je stao i ubacio 22 poena s klupe. Kod poraženih Harris je ubacio 24 poena, dok je Harrell dodao 22. Teodosić je odigrao vrlo dobru utakmicu, ubacio je 13 poena uz 6 skokovai 4 asista, dok je Boban dobio samo 3 minute i to nakon što je donio pobjedu protiv Nuggetsa. Koliko bi samo dobio minuta da nije odigrao najbolju utakmicu karijere…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*