Novi trener u Arizoni?

Prošla sezona je bila jedinstvena. Niti jedan trener nije izgubio svoj posao, no ove sezone već nakon tri utakmice ekipa iz Arizone je odlučila promijeniti stratega. Očajni rezultati u prvih nekoliko utakmica u kojima su imali sramotnu koš razliku stajala je Earla Watsona posla. Njegov nasljednik Jay Triano je solidno počeo, no nije si ni on proslavio u ovoj ulozi. Sunsi su pri dnu Zapadne konferencije, a iako su u procesu rebuildinga i očekuju se lošiji rezultati uprava Sunsa misli da Triano ne radi dobar posao.

Potentna ekipa predvođena najboljim mladim šuterom lige, haubicom Devinom Bookerom bi morala igrati bolju košarku. Također napredak mladih igrača Chrissa, Bendera i Jacksona nije zadovoljavajuć, te bi vrlo lako moglo doći do još jedne promjene na klupi. Novi trener bi mogao biti još jedan koji je izgubio posao ove sezone, bivši trener Memphisa Dave Fizdale.

On je praktički bio žrtveno janje u Memphisu, a loš odnos s glavnom zvijezdom Marcom Gasolom ga je možebitno stajao posla. Iako je radio dobar posao, Grizzliesi su namučili Spurse prošle godine u playoffu, loš ulazak u sezonu je bio okidač za njegov otkaz. Iako Memphis ima ogromnih problema s povredama, te su samo nekoliko utakmica odigrali u puno sastavu, za upravu Memphisa nije bilo dileme, kriv je Fizdale i izgubio je posao.

Ovdje u priču upadaju Sunsi. Inače predsjednik košarkaških operacija u Arizoni je James Jones, igrač koji je već surađivao s Fizdaleom. On je bio pomoćni trener u Heatu u generaciji Velike trojke, a Jones je bio dio te ekipe. Postoji velika šansa da Fizdale uskoro preuzme klupu Sunsa, no i Lakersi bi voljeli vidjeti Mr.Datu na svojoj klupi. Nisu zadovoljni s Waltonom, te bi mogli posegnuti za promjenom, tako da će vjerovatno ove dvije ekipa sa dna Zapada voditi bitku za bivšeg trenera Memphisa.

1 Trackback / Pingback

  1. Prvi Srbin na klupi NBA ekipe? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*