Top 5: Učinak naših za 27/2 i 28/2

1 Bojan Bogdanović

Odličan kraj mjeseca za Babu. Natočio je Hawksima 5 trojki uz 26 poena, te bio uvjerljivo najbolji u svojoj ekipi. Nažalost Pacersi su ipak bili u prevelikom zaostatku te su meč izgubili, no Babo je odigrao odlično. Šut ga je slušao čitavu utakmicu, a kada je tako onda ga je izuzetno teško držati. Ovu utakmicu se fokusirao na zabijanje poena, pa mu zato ostale statističke kategorije nisu dobro popunjene, no Babo je radio ono što radi najbolje, ubacuje koševe. I malo je falilo da se Pacersi izvuku na Babin račun.

2 Boban Marjanović

Ušao na -19 u potpuno preokrenuo stvar za Clipperse. X faktor koji je trebao ekipi iz Los Angelesa. Odigrao je odlično u oba smjera. U obrani nije bio manjak, kako inače zna biti, već je korektno odradio posao. U napadu standardno nezaustavljiv kada primi loptu u reketu, a odlično je i radio blokove svojim bekovima koji su redovno ostajali sami nakon picka. Imao je uvjerljivo najveći +- u svojoj ekipi i bio izuzetno koristan. Nakon ovakve utakmice pravo je pitanje zašto niti jedan trener ne da priliku Bobiju na duže staze. Već je nekoliko puta dokazao kako može odlično odigrati, te da vrline su puno veće nego njegove mane.

3 Goran Dragić

Odlična utakmica našeg All-stara u preokretu protiv Sixersa. On je bio igrač koji je vukao Heat većinu utakmice. Probijao je, zabijao, asistirao, radio je sve po malo za Heat i odlično pripremio teren za veterana Wadea koji je na kraju ukrao utakmicu. No da nije bilo Dragona, Wade ne bi ni došao u priliku da riješi utakmicu, jer on je čitavo vrijeme držao Heat u igri i na koliko toliko pristojnom zaostatku.

4 Dario Šarić

Nastavak vrlo dobrih igara za Šarića. Još jednom je bio solidan u šutu, te ponajbolji igrač svoje ekipe. Najviše je povukao u trećoj dionici kada su Sixersi napravili i najveći prednost. Zabijao je trojke, duge dvojke, asistirao Simmonsu, radio je sve po malo. Kasnije je malo stao, no Dario je svoj posao obavio. Na kraju je nastavio svoj niz od 10+ poena, ubacio ih je 21 uz solidnih 50% šuta iz igre, te je uzeo vrlo dobrih 7 skokova.

5 Jusuf Nurkić

U rutinskoj pobjedi Blazersa protiv Kingsa Nurk je dominirao protiv nedoraslih centara Kingsa. Nazakucavao se, izgurao ih iz reketa i pošteno polijepio. Pogodio je i neke šuteve izvana, a dovoljno mu je bilo samo 25 minuta da pokaže dominaciju i ostvari odlične brojke.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*